Kulturborgmester vil have teatre ind på plejehjem
Carl_C_Ebbesen.jpg
Foto: Pressefoto
Når de ældre ikke kan komme i teatret, må teatret komme til de ældre, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen

Fritidsborgmesteren ønsker at udbrede kommunens projekt med musikalsk teater til alle plejehjem med en ny teaterordning.

Det københavnske teater Teater Vs musikalske teaterforestillinger på 15 af kommunens plejehjem er en så stor succes, at Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg og Sundheds- og Omsorgsudvalget har besluttet at give støtte til yderligere teaterforestillinger i sommeren og efteråret 2016.

Står det til kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen skal alle kommunens plejehjem have den mulighed. Han går derfor til de kommende budgetforhandlinger på Københavns Rådhus med et stort ønske om en kommunal teaterordning, hvor alle plejehjem og aktivitetscentre kan få støtte til at invitere teatre indenfor.

“De ældre, der har haft besøg af Teater V, er meget glade for tilbuddet. Det kan jeg godt forstå, for teater, musik og kultur i det hele taget er vigtigt for livsglæden og humøret. Jeg håber, at de øvrige partier vil være med til at sætte penge af til teaterforestillinger på alle plejehjem,” siger Carl Christian Ebbesen.

Kultur- og fritidsborgmesteren forestiller sig en ordning, der ligner den nuværende på musikområdet, som han tog initiativ til. Her kan musikere udvalgt af kommunens Musikudvalg bookes til at komme ud og optræde på kommunens plejehjem.

“Det er vigtigt for mig og Dansk Folkeparti, at de ældre, der ikke har mulighed for at komme ud i byen enten på grund af helbredet eller økonomien, får adgang til en bred vifte af kulturelle oplevelser på plejehjemmene,” siger Carl Christian Ebbesen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top