Hvem skal passe krukkerne på Husum Torv?
Husum-Torv-02-26-16.jpg
Det er ikke frodighed og æstetik, der karakteriserer krukkerne på Husum Torv - endnu. Foto: Kaj Bonne
Kommunen vil se nærmere på krukker og pasning

Selvom Husum Torv primært må betegnes som en trafikplads er der også plads til et grønt islæt, der kan være med til at forskønne det travle torv med de mange busser. Torvet er beplantet med japanske kirsebærtræer, der i en kort blomstringsperiode om foråret næsten giver torvet et romantisk og eksotisk skær. På torvet er også opstillet en række store krukker, som Lis Søkvist fra Husum gennem mange år frivilligt og ulønnet har passet, plantet og vandet – men nu vil hun gerne afløses.

Frivillige er velkomne

– Jeg vil gerne på kommunens vegne sige tak til Lis Søkvist for hendes indsats for at gøre torvet lidt grønnere og pænere, siger centerchef Anders Melamies fra Byens Drift i Teknik- og Miljøforvaltningen. Han vil ikke umiddelbart love, at Københavns Kommune vil overtage pasning og drift af krukkerne, der i dag er i en lidt sørgelig forfatning.

– I kommunen sætter vi stor pris på samarbejde og dialog med frivillige, der gør en indsats for vores by og dermed for alle, der bor og færdes i byen, og hvis der er lokale borgere, der vil hjælpe til med at passe krukkerne, vil jeg meget gerne høre fra dem, siger Anders Melamies.

– Vi vil se nærmere på de konkrete forhold på Husum Torv, blandt andet vil vi vurdere om krukkerne skal udskiftes med andre krukker eller bede, der i givet fald passer bedre ind i den kommunale drift, slutter Anders Melamies.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top