Husum Bibliotek skal ikke til Voldparken
Politikerne vil undersøge muligheden for at flytte biblioteket til Husum Skole

– Vi har haft et forslag i høring om at flytte Husum Bibliotek til EnergiCenter Voldparken, men høringssvarene viser, at det ikke er det borgerne ønsker, siger Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen i en kommentar til beslutningen i Kultur- og Fritidsudvalget om at forvaltningen skal arbejde videre med en placering af biblioteket på Husum Skole.

Der var ellers fra forvaltningens side lagt op til, at Husum Bibliotek snarest skulle flytte til EnergiCenter Voldparken, og forslaget om flytning har været i offentlig høring og i høring hos Brønshøj-Husum Lokaludvalg, hvor langt de fleste høringssvar afviser en flytning til Voldparken.

– Som det ser ud nu, er en placering på Husum Skole det mest oplagte valg. Vi vil ikke lægge et bibliotekstilbud, hvor borgerne ikke vil have det, og høringssvarene viser, at der i stedet for Voldparken overvejende peges på en placering af biblioteket på Husum Bibliotek, siger Carl Christian Ebbesen.

Går det efter planen skal politikerne i efteråret behandle en ny indstilling fra forvaltningen om flytningen af Husum Bibliotek – denne gang til Husum Skole.

Hvis politikerne træffer beslutning om at flytte Husum Bibliotek, skønnes det, at der i ihervtfald i en årække bliver ro om områdets bibliotekj, der gennem snart mange år har været truet af lukning, blandt andet på grund af relativt lave udlånstal og en dyr husleje.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top