Huspriserne har fart på
Kvadratmeterprisen på en villa eller rækkehus i København er steget med næsten 2.700 kroner siden juni 2015

Huspriserne fortsætter med at stige, viser den nyeste opgørelse over junis bolighandler. Fra maj til juni steg salgsprisen for en villa eller et rækkehus med 0,8 procent på landsplan, og kvadratmeterprisen kom op på 12.834 kroner, viser tallene fra Boligsidens Markedsindeks. Dermed nærmer prisen for et parcelhus på 140 kvadratmeter sig 1,8 millioner kroner i gennemsnit.
I København er tendensen også klar. Sidste år i juni var kvadratmeterprisen 29.658 kroner, den var højest i maj med 32.505 og er faldet marginalt til nu 32.356 kroner. I forhold til sidste er kvadratmeterprisen i København steget med 9,1 procent.
Sidste år steg salgsprisen for villaer og rækkehuse kun med 0,6 procent i juni, mens der var prisfald i både Region Midtjylland og Nordjylland med op til 0,4 procent. I år er salgspriserne steget i samtlige regioner.
– Prisudviklingen i år er helt klart hjulpet på vej af den fortsat faldende rente, der har skabt fundamentet for yderligere prisstigninger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:
– Resultatet af Brexit-afstemningen i Storbritannien har fået investorer til at søge mod danske realkreditobligationer, hvilket har givet meget lave renter. Det er for tidligt at se effekten af Brexit, men det bliver spændende at følge boligmarkedet i de kommende måneder, hvor både huspriser og antal bolighandler kan vise sig at overhale sidste års niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top