Feriecampen gør sommeren lidt sjovere
BHA-forsidefoto.jpg
Det er aldrig for tidligt at gå i gang med at spille skak – i bogstavelig forstand. Men i begyndelsen kan det være nødvendigt, at mor bakker op, når den store bonde skal skubbes et felt frem. På Husumparkens Bemandede Legeplads på Nordrupvej blev der både spillet skak med store brikker og bagt snobrød over bål i den sidste uge af Københavns Kommunes feriecamp for Husum og Tingbjerg. Foto: Christian Ove Carlsson
Københavns Kommunes feriecamp til børn og unge mellem 6 og 17 år blev benyttet flittigt i Husum og Tingbjerg

Foto:Christian Ove Carlsson

Tingbjerg Skole, Energicenter Voldparken og Husumparkens Bemandede Legeplads tilbød i de første tre uger af sommerferien en række gratisaktiviteter, som blev benyttet flittigt af kvarterernes børn og unge.
Størst var tilslutningen i de første to uger, men generelt har der været en pæn opbakning til feriecampen. Københavns Kommunes overordnede mål er at introducere børn og unge i udsatte byområder til et aktivt fritidsliv inden for idræt og kultur.
På Tingbjerg Skole blev der i forrige uge spillet streetsoccer, fodtennis, streetbasket, danset afrikanske danse og arbejdet kunstnerisk på det kreative værksted.
– Streetsocceren har været populært blandt de lidt større børn her i Tingbjerg. De mindre piger har været mest til at deltage i det kreative værksted, og de yngste har danset til afrikanske rytmer, siger medhjælper Ibrahim Bey.

Fægtning
På Energicenter Voldparken ikke langt fra Tingbjerg Skole har der været en række helt andre tilbud. Nørrebro Fægteklub stod i fredags bag en stor fægteturnering og instruerede dagligt, hvordan man behandler de forskellige våben som fleuret, kårde og sabel. Brydeklubben AK Hermod demonstrerede den gamle kampsport, mens der også var både dans og kreative værksteder.
– Det største tilløbsstykke var dog undervisningen i rap, fortæller koordinator Mido Dahab.
På den bemandede legeplads i Husumparken blev mange af de mindste sekunderet af deres forældre. Der blev arrangeret sjove lege og spillet skak med store brikker, og der blev bagt over bål.
– Den ene gang bagte vi pandekager, og i dag står den på snobrød, fortalte legepladsmedarbejder Nicole Noesgaard.
Alle aktiviteterne var gratis for børn og unge mellem 6 og 17 år. En lang række idrætsforeninger og kulturinstitutioner stillede frivillige instruktører til rådighed for de lærelystne børn.
I denne uge er feriecampen rykket ud til Amager Strand, hvor beachcampen slutter 22. juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top