EM-sølvmedalje i judo
Judosølv.jpg
Mathias Madsen med landstrænerne Miguel Lopez og Thor Rasmussen. Foto: Privat.
Mathias Madsen fra Brønshøj Judo Club imponerede i Finland

17-årige Mathias Madsen flyttede overlæggeren for, hvad man kan opnå som dansk judokæmper med sin sølvmedalje i Cadet Europamesterskaberne i Vantaa, Finland.

Mathias Madsen kæmpede i vægtklassen -90 kg med 25 deltagere fra hele Europa. På grund af tidligere gode resultater i Europa Cup var Mathias seedet og sad over i 1. runde. I 2. runde med 16 deltagere tilbage vandt Mathias over en modstander fra Portugal.

I 3. runde må Mathias i golden score efter udløb af den ordinære kamptid. Mathias besejrede en franskmand og var således klar til semifinalen. Her stod han over for en judokæmper fra Ungarn. Også den kamp vandt Mathias, og han var derefter klar til finalen, hvor han skulle møde en russer.

Russeren kom tidligt foran på point – en føring som han desværre holdt kamptiden ud. Mesterskabet gik således til Rusland, som i øvrigt sluttede som bedste nation med fire guldmedaljer foran Frankrig med to guld. Mathias Madsens EM-Sølv indbragte Danmark en samlet 14. plads ud af 41 deltagende lande.

Ud over Mathias bestod det danske deltagerhold af Benjamin Christensen (-55 kg), Jacob Agertoft (-55 kg) og Jonas Czajkowski (-60 kg). De tre måtte i det stærke selskab se sig slået i de indledende runder. Alle fire træner til dagligt i Brønshøj Judo Club i Grøndal MultiCenter med støtte fra Team Copenhagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top