Danmarks største FDF-kreds er klar til landslejr
fdf2.jpg
De lokale FDFere har trænet til landslejren med at lave mad på bål. Foto: Privat
Når busserne fyldes torsdag den 7. juli fra Brønshøj Sogne Center, så er det afgang til FDF Landslejr 2016 for Danmarks største FDF-kreds

Det er FDF K 25 Brønshøj, der med hele 125 deltagere sætter kursen mod Sletten ved foden af Himmelbjerget, hvor Danmarks største legeplads venter. Ikke mindre end 125 deltagere står klar med oppakning, sommerfugle i maven og store forventninger når busserne pakkes og gøres klar til afgang til årets store FDF-oplevelse. I ni dage skal de lokale FDFere fra FDF K 25 Brønshøj være sammen med 12.000 andre FDFere fra hele landet og masser af udenlandske deltagere.

– Det er simpelthen en fantastisk oplevelse, der venter, fortæller holdleder Jeanne Woll. En oplevelse for livet, og en oplevelse man bliver helt høj af og kan leve på i lang tid, siger hun, der selv skal med på sin syvende landslejr.

Leg for livet

Temaet for FDF Landslejr 2016 er Leg. Fordi legen er noget af det vigtigste i FDF – og i livet.

– Legen er nemlig ikke kun for sjov – den kan også være alvorlig. I legen møder vi hinanden på nye måder, når vi bygger huler, skaber fantasiverdner eller rejser til månen. I legen bliver vi udfordret på, hvem vi er, og hvem vi gerne vil være. Og når vi leger, ser vi os selv og de andre på en ny måde, hvor forskellene mellem os bliver mindre og fællesskabet større. Legen er en vigtig del af det ståsted, vi gerne vil give børn og unge i FDF, siger Jeanne Woll.

Pengeløs lejr med løbende optankning hjemmefra

I år bliver der tale om en ’pengeløs’ landslejr, idet børnene får udleveret nogle smarte armbånd med plasticbrikker, hvorpå forældrene kan optanke penge løbende, mens guldklumperne er afsted på lejr. Og skulle forældrene være bange for, om poderne nu kan klare mosten, så kan de løbende følge med på de sociale medier eller i DRs Summasummarum, der også kigger forbi.

Kulmination på en fantastisk sæson

FDF Landslejr 2016 bliver kulminationen på en fantastisk sæson for FDF K 25 Brønshøj. Ikke nok med at kredsen er den kreds med flest deltagere på landslejren, kredsen fik også æren at blive udnævnt til Danmarks største FDF-kreds i foråret. Med 259 medlemmer overtog de lokale FDFere førstepladsen fra naboerne i FDF K19 Vanløse.

Succesen er dog ikke uden omkostninger. Rammerne i Brønshøj Sogne Center er for små, og flere klasser har lange ventelister. Men med en ny sæsonstart om hjørnet, så bliver der igen åbnet for tilgang. Sæsonstarten er onsdag den 17. august kl. 18.30 i Brønshøj Kirke, men inden da skal der leges igennem på FDF Landslejr 2016.

fdf1

Så klar til landslejr. Foto. Privat

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top