Bydelens lune steder
bydelens-lune-steder.jpg
Hygge i Borgerkroens gårdhave efter frokosten. Foto: Privat
Aktive seniorer holder ikke sommerferie – i hvert fald ikke medlemmerne af Aktiv-Center de seneste tre år. Tidligere holdt man en tiltrængt pause mellem årets hæsblæsende forårs- og efterårsprogram, men nu kører den derudad hele året, så kalenderen bliver ganske konfus.

I år indledtes sommeren den 7. juni med et grillparty i formandens gårdhave alias Benny Zachos lille oase mellem ejendommene i Skansebjerg og Højenhald, idet det dog forlyder, at stedets andre beboere også har ret til at opholde sig i idyllen.
Den 16. juni bød foreningen på frokost i Café Pilen i Pilegården, Aktiv-Centers hjemmebane, og der står den såmænd også på sommerens sidste sammenkomst den 11. august – når caféen atter er kommet op at stå efter seniorernes festivitas. Ind imellem hærger sværmen af seniorer andre steder i Brønshøj-Husum, for heldigvis har tvillinge-bydelen masser af lune steder, som er værd at besøge.
Således spiste et halvt hundrede sultne seniorer frokost på den hyggelige Brønshøj Borgerkro den 30. juni. Kroen udgør den gæve hjørnetand af arkitekt N. Gotenborgs smukke bygning fra 1922 (AAB’s afdeling 16 på Frederikssundsvej 128). Den gamle kros gode atmosfære skabes af lige dele historisk prægede lokaler og gemytlige gæster, ofte med billardbordet som samlingspunkt. Og naturligvis måtte nogle af de mætte seniorer motionere i form af skomagerpotter – med værten Henrik lidt bekymret skævende til køernes kælen med det grønne klæde.
I juli er der frokost i Gartnerstiftelsen på Præstegårds Allé – en årlig tradition hvor Erling Sørensen som appetitvækker guider gæsterne rundt i det blomstersmukke haveanlæg. Og senere på måneden står den på stegt flæsk og persillesovs på Krudtuglen – restauranten med de farverige vægmalerier med lokale motiver.
Der står altså ikke alene meget mellem linjerne i Aktiv-Centers programmer, men også en hel del mellem programmerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top