Brønshøjs nye brandkadet
brønshøjs-nye-brandkadet.jpg
Mohammad fra Brønshøj har nu uddannet sig som brandkadet. Foto: Københavns Kommune
Mohammad er blandt de nye brandkadetter i ungdomsbrandkorpset

Mohammad vil gerne gøre en forskel. Han har lært at slukke brande og give førstehjælp, som kan betyde forskellen på liv og død i en ulykkessituation. Til dagligt går han i 8. klasse på Københavns Kommunes Ungdomsskole, og igennem det sidste halve år har han, ved siden af skolen, uddannet sig til brandkadet i Ungdomsbrandkorpset i Hovedstadens Beredskab. Ved dimissionsfesten i sidste uge gav han og de andre nye brandkadetter en flot opvisning i deres nye brandmandsfærdigheder foran familie og venner, som deltog i fejringen.
Brandkadetterne er vokset meget i deres nye rolle, og ud over den personlige udvikling er målet også, at de bliver rollemodeller for deres jævnaldrende, og at få skabt tættere relationer mellem brandmændene og de unge i forskellige bydele.
-Jeg er meget stolt af byens ungdomsbrandkorps og vores brandkadetter. På hold efter hold viser de unge, hvordan de udvikler sig og udfolder deres potentiale sammen med brandmændene. Det, som de lærer, er jeg sikker på modner dem og giver dem en vigtig ballast for livet, og så er det ikke mindst med til at sikre, at vi i København har en tryg og sikker by, siger overborgmester Frank Jensen.
Dette er det tolvte hold brandkadetter, som er blevet uddannet, siden projektet blev startet med støtte fra Københavns Kommune på baggrund af en række episoder med chikane fra unge mod brandmændene under udrykning forskellige steder i København. Det sker meget sjældent nu i forhold til tidligere. Efter at have bestået uddannelsen har Mohammad sammen med andre seks nye brandkadetter fået tilbudt et fritidsjob i Hovedstadens Beredskab og mulighed for at fortsætte i ungdomsbrandkorpset, som mødes et par eftermiddage om ugen til øvelser, lektiecafé og videreuddannelse.

Ungdomsbrandkorpset begyndte som et toårigt pilotprojekt i 2011 og har fået bevilliget midler fra Københavns Kommune til 2016, hvor bevillingen udløber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top