Borgmester går med Natteravnene
Socialborgmester Jesper Christensen går på tur med Natteravnene i morgen

– Vi er forældrenes forlængede arm. Vi er hverken politi eller anden offentlig myndighed.
Det siger Aihua Yan, der er formand for Natteravnene i Husum/Tingbjerg.
Natteravnene er de synlige, frivillige og ansvarlige voksne, der ses i gadebilledet, hvor de er til stede for primært børn og unge. Derfor har de altid bolsjer og balloner med. Ligesom de altid går tre voksne sammen på deres ture – men dog aldrig tre mand sammen, da det kan sende et forkert signal.
Natteravnene i Husum/Tingbjerg har leveret et stærkt arbejde i område siden 2010. Og det er dette arbejde, som Københavns socialborgmester Jesper Christensen ønsker at give sin støtte ved at gå med på en tur fra foreningens lokaler Voldparken 9, kælderen, onsdag 27. juli kl. 19.30. Jesper Christensen kender om nogen det lokale område, for han er født og opvokset i Tingbjerg.
– Vi er meget glade for, at Jesper Christensen midt i sin ferie, vil bruge tid på at gå en tur med os, siger Aihua Yan.
Natteravnene i Husum/Tingbjerg har det seneste år været ramt af en række tragiske hændelser blandt foreningens frivillige. Dødsfald og alvorlig sygdom har gjort det til en udfordring at gå alle de ture i området, som man egentlig gerne vil.
– Vi håber, at vi kan skabe opmærksomhed om Natteravnene, så vi kan få frivillige til at melde sig. Der er ingen krav om, hvor mange ture, man skal gå. Det kan selvfølgelig være en gang om ugen eller en gang om måneden – eller mindre, hvis ikke man kan afse så mange timer. Men bare det, at man er parat til at hjælpe os, vil vi sætte stor pris på, siger Aihua Yan.

Du får noget retur
Som frivillig i Natteravnene yder man naturligvis en indsats, men ifølge formanden kommer der også meget retur: – Vi har nogle fantastiske ture, hvor vi har nogle gode oplevelser med kvarterets børn og unge. Og man opbygger også et socialt netværk blandt de frivillige – mange mødes også til andre aktiviteter, så der er virkelig en række fordele ved at melde sig som frivillig, siger formanden, der håber nye folk vil dukke op i kælderlokalerne i Voldparken – meget gerne i forbindelse med gåturen i morgen, onsdag den 27. juli.

Du kan melde dig som frivillig ved at kontakte Aihua Yan, formand for Natteravnene i Husum/Tingbjerg på tlf. 22 99 09 88 eller skrive til mail Husum@natteravnene.dk . Læs mere på http://husum.natteravnene.dk.

5 gyldne regler
1) Natteravnene er synlige og observerer, de blander sig fysisk i uroligheder og lignende – men tilkalder professionel hjælp om fornødent.
2) Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund – også etnisk.
3) Natteravnene færdes altid i det offentlig rum (på gaden, i bus og tog) aldrig inde, hvor de unge morer sig i ungdomsklubber, værtshuse og diskoteker.
4) Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge – på de unges initiativ – men uden at yde egentlig rådgivning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.
5) Natteravnene hjælper ”forulykkede” børn og unge – helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top