Bellahøj Friluftsscene genoplives
Bellahøj-Friluftsscene-genoplives.jpg
Vicki Berlin viser nye sider af sit alsidige talent. Foto: Privat.
Københavns eneste udendørs amfiteater lægger grønne omgivelser til, når Amfiteatret genopliver den gamle friluftsscene

Amfifestival 2016 bygger videre på den succes prøvefestivalen i 2014 udgjorde, ved at vende tilbage med et langt større show, der rummer internationale artister i verdensklasse. I perioden fra 2.-12. august danner Bellahøj Friluftsscene rammen om drama, mord og kærlighed i den storslåede musikteaterforestilling “Cirkus PsyShow – En Morderisk Vaudeville” kl. 20. Om dagen vil der være yderligere to forestillinger med varierende gæsteperformances. Det er blandt andre MC Ejner, Zirkus og Freestyle Phanatix, men det kan være alt fra en storsælgende dansk hitmusiker til en tryllekunstner på sit første show, dog er en ting sikkert: Underholdningsværdien vil være i top.
På alléen fra Bellahøj Friluftsscene og op igennem det grønne område, vil der være forskellige boder med kunsthåndværk, spændende produkter, attraktioner, delikatesser, drikkevarer og aktiviteter for børnene som man kan gå på opdagelse i, inden forestillingerne starter. Mad og drikkevarer kan købes på markedspladsen, eller man kan medbringe mad hjemmefra. Der vil være mulighed for at nyde sit måltid, som en picnic på tilskuerpladserne under forestillingerne.

Sanse-bombardement
Årets hovedforestilling er et musikalsk stykke, der med fortryllende og dramatiske cirkus acts som kulisse, byder på et sansemæssigt bombardement af mystik, spænding, mord og romantik.
Handlingen finder sted i et cirkusunivers, hvor ikke alle ønsker fred. Hvad sker der, hvis en klovn ikke er i stand til at underholde og være sjov? Hvis klovnen ikke kan leve op til sin families idealer?
Denne klovn vokser op uelsket og uden anerkendelse, og med voksende bitterhed vælger den ondskab. Gennem intriger og manipulation skaber den ravage og splid. Kan nogen overhovedet gennemskue, hvad der foregår, og få standset de eskalerende problemer? Andre steder blomstrer romantikken, men har kærligheden overhovedet en chance, i et miljø med så megen dramatik? I en fortryllende og dramatisk verden, føres publikum igennem eventyret om det onde i kampen mod det gode, hvor alt kan ske.

Stjerner
I stjernerækken har vi af danske navne blandt andre revykomiker Vicki Berlin, der i 2011 modtog ”Årets Dirch”.
”Cirkus PsyShow – En Morderisk Vaudeville” viser helt nye sider af hende, idet hendes karakter er stykkets skurk. Rollen afspejler resultatet af en kærlighedsløs opvækst uden anerkendelse og portrætterer en kompromisløs og uhyggelig karakter.
På internationalt niveau præsenteres cirkusartister i verdensklasse. Fra Canada introduceres den verdensomrejste cirkustrup ”Blue Mushroom Cirkus Psyshow” med Burlesquedronningen ”BonBon Bombay” (der repræsenterer Montreal i Burlesque Hall of Fame), ”The Illustrated Strongman – The mighty Leviticus” – en af verdens eneste fem professionelle stærke mænd, og den skæggede dame og sangerinde Angela Solo. Sammen med disse fantastiske artister optræder også b.la. den canadiske burlesqueartist, klovn og ilddanser Fifi Fantôme samt performer og stuntwire- rigger Frank Kraft fra Berlin. Billetter købes via www.billetto.dk

Workshop
I forlængelse af Amfifestival 2016 vil der i weekenden 13.-14. august fra kl. 12-17 være workshop for børn og unge i lokalområdet med interesse for rap. Der vil være mulighed for at lære om poesi, rytme og rapteknik. Workshoppen er et samarbejde med Livsbanen (www.livsbanen.dk), der til daglig har lokaler i Husum.

Bellahøj Frilfutsscene
”Bellahøj Friluftsscene blev planlagt i sammenhæng med Bellahøjhusene og Degnemosens omkringliggende omgivelser af landsskabsarkitekten C.Th. Sørensen i 1951. Med brug af modernistiske idealer udfærdigede han amfiteatret som et enkelt anlæg udført i stramme linjer med respekt for både æstetik og funktion. Anlægget blev opbygget af de store jordmængder, der blev tilovers ved udgravningen til Bellahøjhusene.”
Kilde: Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top