Ungarsk hæder til Brønshøj-forfatter
Journalist og forfatter Søren Peder Sørensen er blevet tildelt den ungarske fortjenstmedalje The Golden Cross of Merit af den ungarske præsident Áder János. Det sker i anerkendelse af hans mangeårige udforskning af historien om 12.000 ungarske soldater, som kom til Danmark ved afslutningen af 2. Verdenskrig samt bevarelsen af deres minde. Historien var ukendt i […]

Journalist og forfatter Søren Peder Sørensen er blevet tildelt den ungarske fortjenstmedalje The Golden Cross of Merit af den ungarske præsident Áder János. Det sker i anerkendelse af hans mangeårige udforskning af historien om 12.000 ungarske soldater, som kom til Danmark ved afslutningen af 2. Verdenskrig samt bevarelsen af deres minde. Historien var ukendt i begge lande, indtil Søren Peder Sørensen i 2005 udgav bogen ”De ungarske soldater – en glemt tragedie fra den tyske besættelse af Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top