Nyt fra Lokalhistorien
Lokalhistorisk Selskab fortsætter sin imponerende og læseværdige serie

Fire gange om året udsender Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev hæftet “Nyt fra Lokalhistorien” og har netop udgivet nr. 105, der er på 20 sider. Som sædvanlig indeholder hæftet interessante og spændende beretninger om emner fra bydelens historie. Der fortælles blandt andet om Haveforeningen Birkevang ved Mørkhøjvej. Birkevang blev stiftet i 1926 og bestod oprindeligt af 194 andelskolonihaver. I dag er der 140 haver.

Hf Birkevang

I hæftet fortælles Birkevangs historie, hvor sidste milepæl er en lokalplan fra 1992 for området, der udlægges til et åbent havehusområde med énfamiliehuse. En tidligere byplan havde ellers udlagt området i og omkring Birkevang til offentlige formål, hvor visionen var at bygge Københavns Kommunes Hospital i Husum – en vision der blev opgivet. En del af byplanområdet blev senere brugt til at bygge plejehjemmene i Bystævneparken.

Allerede fra Birkevangs start blev enkelte af kolonihavehusene anvendt til helårsbeboelse og der blev etableret marketenderi, fælles lokummer opstillet vandposter. I slutningen af 1930-erne blev der kloakeret samt indlagt vand og el.

I hæftet fortælles også om dengang i 1974, da bladkiosken på Brønshøj Torv lukkede efter 47 år på torvet samt om Brønshøj Præstegård fra 1902, der ligger ved siden af Brønshøj Kirke og om Sommerfesten i Præstegårdshaven, der blev afholdt første gang i 1921.

Yderligere oplysninger Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev kan findes på hjemmesiden www.lokalhistorie-bhu.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top