Kunstgræsbane ved Kirkemosen opgivet
Kunstgræsbane-01-08-15.jpg
Lars Barret Engdahl, Christina Löf og Bente Mortensen (th) var blandt de aktive kræfter for at forhindre en kunstgræsbane på dette fredede areal ved Kirkemosen. De fik deres vilje. Foto: Kaj Bonne
Kultur- og Fritidsudvalget tager afslag fra Fredningsnævnet til efterretning

Der bliver ikke etableret en kunstgræsbane med lysmaster i det fredede område ved Kirkemosen og Boldklubben FIX´s baner ved Brønshøj Kirkevej. Det ligger fast efter at Kultur- og Fritidsudvalget i sidste drøftede, hvad man skulle stille op med de omkring 10 mio. kr., der allerede i 2014 blev afsat til en kunstgræsbane.

Da området er fredet, sendte kommunen en dispensationsansøgning til Fredningsnævnet, der dog gav afslag på ansøgningen.

– Det er rigtigt, at vi har opgivet at få lavet en kunstgræsbane ved Kirkemosen, og jeg synes det er ærgerligt for fodbolden og de unge, men i stedet vil vi nu arbejde videre med en omlægning af en stadionbane uden varme i Tingbjerg Idrætspark samt en 11-mands kunstgræsbane i Svanemølleanlægget, siger Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen i en kommentar.

De nu opgivne planer om etablering af en kunstgræsbane ved Kirkemosen har mødt kraftig lokal modstand fra blandt andet de lokale beboere og Brønshøj-Husum Lokaludvalg både af hensyn til den omgivende natur og til de omkringboende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top