Kriminalpræventivt SSP-projekt på Korsager Skole
IMG_0092-1.jpg
To store drenge fra Korsager Skole på vej op (eller ned) i Uggeløse Skov. Foto: Tülinay Ünkap
7. årgang har deltaget i et SSP-projekt med formålet om at styrke klassernes sammenhold, samt give eleverne større kendskab til SSP-samarbejdet.

SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.

Det aktuelle projekt på Korsager Skole har været et samarbejde mellem skolen, Ny Start under Socialforvaltningen, Gadeteamet i Tingbjerg & Husum og Den Kriminalpræventive Sektion.

Indsatsen omhandlede en tur i aktivitetsanlægget i Uggeløse Skov, oplæg på skolen samt efterfølgende kontakt med de unge omkring bl.a. fritidsjob og foreningsliv.

Udfordringer og samarbejde

Klasserne har været i skoven sammen med gadeplansmedarbejdere, en betjent, SSP-lærer og klasselærere. Eleverne blev udfordret på styrke, samarbejde og mentalitet. I skoven skulle eleverne igennem forskellige forhindringsbaner, klatre, rappelle samt lave samarbejdsøvelser. Derudover blev der lavet bål og grillet. Lærerne fortæller om hvor positivt det var at se, hvordan alle blomstrede på forskellige måder, og indtog roller som ikke kommer til syne i klasseværelset. Abdul fra 7.b siger: “Det var en dejlig dag hvor alle var glade. Jeg lærte meget om fællesskab og tålmodighed, og vi hjalp hinanden så ingen følte sig alene”. Eleverne er enige om at de fik overskredet grænser, og fik samarbejdet på tværs. Asmaa fra 7.c er enig og siger: “Jeg har lært at jeg ikke skal sige – jeg kan ikke, og jeg har lært at man ikke skal give op”.

Ugen efter klatreturen fik klasserne besøg af Den Kriminalpræventive Sektion og Ny Start, som gav eleverne et større kendskab til SSP, samt fortalte om muligheder inden for netværk, fritidsjob, foreningsliv osv. Der blev også talt om at træffe det gode valg, og om at blive pejlet ind til et godt ungdomsliv.

Samarbejdet vil fortsætte de kommende år, så eleverne bevarer kontakten til de professionelle.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top