Husums fortjente fest
Husum Boldklub fejrede oprykningen i lørdags efter en dramatisk kamp mod Amager FF. Husumparken blev før kampen endnu en gang udsat for hærværk

Serie 1- kampen mellem Husum Boldklub og Amager FF havde kun kosmetisk betydning. Husum var rykket op og havde blot førstepladsen at kæmpe for, men den glippede så, fordi gæsterne ville mere end værterne. Husum måtte nøjes med 3-3 efter et dramatisk opgør med mange gule og to røde kort. Da Tårnby FF samtidig besejrede Vigerslev med 4-2, passerede de Husum i slutstillingen.
Amager FF havde en flaske champagne med i gave til Husumspillerne. Der var lykønskningstaler af Husums formand Johnny Erik Nielsen og Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (O) før kampen. Borgmesteren sagde bl.a., ”at fodbold er andet end EM. Det her er den ægte vare i Husumparken, hvor heltene hyldes efter alle kunstens regler – og den oplevelse får man ikke hjemme i sofaen.”
Venligheden mellem Husum og Amager FF blev lagt på hylden i det øjeblik, dommer Vahidin Busuladzic fløjtede kampen i gang. Det blev en intens fight, hvor amagerkanerne fra start lagde alle kræfter i både tacklinger og verbale udbrud.

Ikke oppe i gear
Gæsterne kom på 1-0 efter små 25 minutters spil. Hjemmeholdet var slet ikke oppe i gear. Men da Husum fik to mål på tre minutter – begge scoringer med Paulo Hansen som igangsætter – ved Mikkel Howalt og Glenn Marcher, så tænkte man, at nu var den hjemme. I særdeleshed fordi Amagers målmand fik rødt kort, da han brokkede sig over, at Husums anden scoring var offside. En anden Amager FF-spiller fik gult kort. Husum spillede 11 mod ni de følgende ti minutter. Alligevel lykkedes det Amager FF at udligne kort før pausen.
Intensiteten fortsatte efter pausen. Mikkel Howalt var involveret i mange nærkampe. Han fik slået hul på knæet, og fik både rødt og gult kort.
Amager FF kæmpede forbilledligt med en mand i underskud og kom på 3-2 i starten af 2. halvleg. Først små ti minutter før tid fik Robert King udlignet til de 300 fans enorme begejstring. Faktisk scorede Robert også sejrsmålet, men dommeren underkendte scoringen, fordi han mente, at Amagers reservemålmand blev underløbet.
Som to boksere efter fighten blev venskabet mellem Amager FF og Husum genoptaget efter slutfløjtet. Husum Support tændte for røgbomberne og takkede Paulo Hansen med et stort banner. Husumspillerne tog hul på den fortjente fest og åbnede for champagnen – også den flotte treliters flaske man havde fået fra venskabsklubben FC København. Festen fortsatte med musik og dans til langt ud på natten.

Hærværk
Kampen på bane 1 i Husumparken var ellers i fare for at blive flyttet. Natten mellem torsdag og fredag havde nogle vandaler slæbt en aviscontainer ind på kunstgræsset, hvor de satte ild til den. En stor afbrændt plet i kunstgræsset gjorde, at frivillige fra Husum Boldklub knoklede løs i over fem timer for at gøre banen kampklar. Men tilbage står en kæmperegning på ca. en kvart million kroner – og den sorte plet på kunstgræsset er ikke noget kønt syn.
– Vi håber, at vi kan få lov til at få hegn rundt om banen, så kan man i hvert ikke uden videre slæbe en container ind på banen, siger Husums formand Johnny Erik Nielsen.

Udmærkelser
I forbindelse med oprykningsfesten for Husum Boldklub, blev følgende spillere hyldet:
Årets spiller 2016: Kristian Dines
Årets Talent: Josef Moussa.
Årets Fighter: Christian Cordius.
Årets Topscorer: Mathias Frydensbjerg.
Årets Kjole: Lasse Syndergaard.
Årets Kammerat: Mikkel Howalt.
Husum Boldklubs opstart til københavnsserien er sat til den 26. juli. 1. runde spilles 13. august. Kampprogrammet foreligger endnu ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top