Husum Boldklub røg op
Champagnen-blev-åbnet-i-varmen.jpg
Husums trofaste publikum har haft mange scoringer at fejre i denne sæson. I Husumparken sker det med røg og damp. Ind til videre er det blevet til 74 mål i 24 kampe. Foto: Christian Ove Carlsson.
Rykkede endelig op i københavnsserien og champagnen fik lov til at springe

Det har ligget i kortene meget længe. Champagnen var derfor lagt på køl, og propperne fik lov til at springe i Husumparken i fredags, da Husum Boldklub ordnede Sunred Beach med 3-1 og dermed to runder før slut gjorde sig klar til københavnsserien.

Træner Martin Kiim Krøger fik en lufttur af spillerne og blev badet i de gyldne dråber. Endelig, endelig, endelig. Men ellers har tilhængerne fra Husum Boldklub intet imod at fejre den gode fodbold med en almindelig håndbajer, og dem blev der også solgt mange af den flotte sommeraften, hvor der var 300 tilskuere på plads. En afspillerne havde fået produceret nogle oprykningstrøjer, og så var den improviserede klubfest allerede i gang.

Det var spillerne Lasse Syndergaard og Mikke Howalt som en time før kampen gik i gang fik Sportigan på Frederikssundsvej til at lave nogle oprykningstrøjer.

– Det er en forløsning på tre års kamp. Specielt sidste år, hvor det glippede, var slem for os. Det bliver sjovt at skulle til at spille KS, og det vil jeg også meget gerne prøve, så jeg fortsætter, så længe kroppen kan være med, siger Lasse Syndergaard, der er tidligere elitehåndboldspiller i TMS.

Også i bestyrelsen blev oprykningen modtaget med glæde: – Vi har haft det mål længe, og nu lykkedes det endelig. Vores næste mål går på at etablere os i københavnsserien. Vi har ikke lyst til at blive et elevatorhold, siger Husum Boldklubs formand Johnny Erik Nielsen.

Husums store profil Paulo Pereira Hansen spiller sin sidste kamp for klubben lørdag den 25. juni, hvor der bliver stor oprykningsfest. Paulos knæ kan ikke holde til københavnseriefodbold, så han fortsætter med syvmandsfodbold i sin gamle klub B73. Træner Martin Kiim Krøger fortsætter, men endnu er det uvist, hvordan spillertruppen kommer til at se ud.

– Vi skal have et par forstærkninger, hvis vi skal klare os. Men vi går ikke ud og henter spillere med sorte penge. Til gengæld kan vi tilbyde et spændende og rigt klubliv. Og vi har da også flere spillere, som kom til os for to-tre år siden, som så er blevet hængende, fordi vi har det så sjovt, siger Johnny Erik Nielsen. Husum håber på et lokalopgør næste år mod Union, men boldklubben fra Genforeningspladsen er endnu ikke helt sikker, fordi man er afhængig af antallet af oprykkere fra KS og nedrykkere fra DS.

– De fire sidste hold er rykket ned. Vi kan ende som sorteper, hvis vi bliver femtesidst. Men alt ser ud til, at ét point mod NB Bornholm er nok for os. Vores konkurrenter Sundby og KFUM skal mødes i den sidste kamp, og vi vil have en mand derude, så vi hele tiden kan blive orienteret, siger Unions træner Morten Vinther.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top