Historisk afgørelse
For første gang har en domstol besluttet at fratage en dansker sit danske statsborgerskab. Det skete, da dansk-marokkaneren Sam Mansour - også kendt som "boghandleren fra Brønshøj", for anden gang blev dømt for opfordring til terror.

For første gang har en domstol besluttet at fratage en dansker sit danske statsborgerskab. Det skete, da dansk-marokkaneren Sam Mansour – også kendt som “boghandleren fra Brønshøj”, for anden gang blev dømt for opfordring til terror.

Der blev skrevet retshistorie i Østre Landsret i sidste uge, da den 55-årige Sam Mansour ikke alene blev idømt fire års fængsel for opfordring til terror, men også fik frataget sit statsborgerskab og dermed udvist fra Danmark for bestandig.

Domstolene har siden 2004 haft mulighed for fradømme danskere deres statsborgerskab, hvis de bliver dømt terror eller terrorrelaterede forbrydelser.

Det er første gang, det sker, og det kan kun lade sig gøre, fordi Sam Mansour har dobbelt statsborgerskab. Han har såvel dansk som marokkansk pas, hvilket ellers ikke kan lade sig gøre ifølge dansk lovgivning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top