Giv trygheden et løft
Københavns Kommune inviterer nu alle til at indmelde steder, hvor trygheden kan øges med enkle og effektive greb.

Langt de fleste københavnere føler sig generelt trygge i deres by, men visse steder er der stadig udfordringer, bl.a. i dele af Husum samt i Tingbjerg. Derfor kan man nu komme med forslag til steder, hvor Københavns Kommune kan udføre såkaldte tryghedsløft.

– København er en tryg by, men vi har brug for københavnernes hjælp til at udpege de steder, hvor trygheden kan forbedres med enkle greb. Alle københavnere skal føle sig trygge i deres lokalmiljø, og ingen bydele skal lades i stikken, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Københavns Kommune har afsat 3 mio. kr. til at gennemføre tryghedsløft i 2017. Der skal i alt udpeges ca. 60 tryghedsløft over hele byen, som hver må koste omkring 50.000 kr. Et tryghedsløft kan fx være at øge belysningen og fjerne træer eller buske, så man bedre kan se, hvad der foregår på en plads eller en sti.

I 2014 og 2015 blev der udpeget 108 tryghedsløft, hvoraf de sidste forventes udført i sommeren 2016.

Kun 7 % af københavnerne føler sig utrygge i deres nabolag, viser Københavns Kommunes seneste tryghedsundersøgelse fra 2015. Trygheden har været støt stigende siden 2009, hvor Københavns Kommune målte københavnernes tryghed første gang. Men undersøgelsen viser også, at oplevelsen af tryghed varierer fra bydel til bydel. Derfor iværksættes de 60 nye tryghedsløft på baggrund af københavnernes input.

Man kan komme med forslag til tryghedsløft på hjemmesiden blivhoert.kk.dk eller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg frem til den 12. juni.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top