Farvel og tak
Fritidshjemmet Voldparken kører på sidste vers

Efter 47 år lukker det fritidshjem, som har været hundredevis af Husum børns fristed og trygge base. Og det er med stor vemod hos både børn og personale, der nu skal skilles og fordeles på Korsager Skole og Husum Skole.
En af de pædagoger, der har været med længst er Maj-Britt Ravn Christensen, der har været ansat i fritidshjemmet i 38 år. Hendes kollega Jan har været ansat i 39 år.
-Jeg er skide ked af det og har det rigtig dårligt med at skulle forlade fritidshjemmet. Denne arbejdsplads har været mit andet hjem, fortæller Maj-Britt, der den 1. august skal fortsætte på Nordstjernen på Korsager Skole.

Et stykke historie forsvinder
I sidste uge valgte Fritidshjemmet Voldparken at invitere alle – både nye – og gamle børn samt forældre til en afslutningsfest med fritidshjemmets signaturchokoladekage og ren nostalgi.
Inde i et af rummene var der lagt billeder og dias frem fra 47 års fritidshjemshistorie. Ideen var at børn og forældre skulle gå ind og plukke i dem og tage billeder med hjem.
-Vi ved ikke, hvad vi skal gøre med alt det materiale, vi ligger inde med. Det er jo en skam at smide det ud – det er jo historie, fortæller Maj-Britt.
Med fritidshjemmet forsvinder også et stykke historie. Som en af de få fritidshjem i Københavns Kommune har Voldparken haft kollektiv ledelse.
-Vi har stadigvæk kollektiv ledelse. Vi har ingen leder, men bruger hinanden som sparringspartnere. Vi har haft hvert vores ansvarsområde, og det har givet os stor ansvarsfølelse. Den kollektive ledelse har også medvirket til, at vi har været meget bedre normeret. Der har aldrig siddet en leder bag lukket dør, fortæller Maj-Britt, der også kommer til at savne den unikke beliggenhed.
-Vi har den allerbedste legeplads, og den kan vi jo ikke tage med os. Vi har også altid haft masser af legetøj og det er fordi, vi har haft en mand som Preben, som har været god til at holde orden og reparere alt fra mooncars til stylter, tilføjer Maj-Britt, der også er bange for, hvad der kommer til at ske med de børn, som kommer fra området – især dem med særlige behov.
-Mange børn er rigtig kede af det, og vil blive. De har været ude med breve og hængt sedler op. De er dybt frustrerede. De har været bange for at de ikke fik alle tingene med – det har været lige fra møbler til legetøj. Korsager Skole har heldigvis sagt tak til at vi tog møbler og interiør med, siger Maj-Britt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top