Er Brønshøj klar til Metro?
Skal der være en Metrostation på Brønshøj Torv, og hvor skal den anlægges i Husum?

Skal der være en Metrostation på Brønshøj Torv, og hvor skal den anlægges i Husum? Hvor mange stationer kan der være på Frederikssundvej.

Allerede nu er der tid for at afklare, hvor næste etape af Metroen skal anlægges. Citymetroringen er godt i gang. Metroen til Nordhavnen åbner kort efter, og linjen til Sydhavnen er lagt fast med fem stationer.

Det er nu, at vi skal diskutere, hvem der næste gang skal have en Metrolinje. Mange gange har det været drøftet, om der skal anlægges en Metrolinje fra den kommende Metrostation på Nørrebrostation ud under Frederikssundsvej.

Personligt synes jeg, at det vil give rigtig god mening at anlægge næste etape af Metroen ud under Frederikssundsvej. Det vil kunne aflaste gaden for megen trafik. Hvis man anlægger Metroen under Frederikssundsvej og eventuelt lader den få endestation ved Herlev Hospital, er man også sikre på, at der er rigtig mange passagerer. Hvis man vælger at anlægge en letbane på Frederikssundsvej, så forsvinder det økonomiske grundlag for at anlægge en Metro under Frederikssundvej. Metroen vil kunne køre oftere, og det vil kunne køre betydeligt hurtigere end en letbane. Valget er derfor ikke svært for mig, da jeg ser en Metro som det enest rigtige for Brønshøj og Husum.

Man skal ikke hvile på laurbærene, for der er mange bydele, der gerne vil lægge undergrund til en kommende Metrolinje. Det er vigtigt at holde sig klar ved havelågen, for lige pludseligt kan det komme til at gå hurtigt.

Det er væsentligt, at vi ikke får en pause i Metrobyggeriet, men udnytter, at vi har boremaskinerne, ekspertisen og den nødvendige viden i byen. Det er derfor nu, vi skal tage stilling til, hvor boremaskinerne skal flyttes hen for at skabe den næste metrolinje i København.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top