Du skal selv kunne bestemme din arbejdstid
Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen vil søsætte et pilotforsøg

Planen er, at medarbejdere får retten til minimum én gang om året at forhandle deres arbejdstid, så den matcher deres livssituation.

Måske har du fået børn og ønsker at arbejde deltid et par år. Det kan også være, at du sidder stramt i det med økonomien og derfor gerne vil op på fuldtid. Begge dele er legitime behov, og ifølge Ninna Thomsen er det afgørende, at kommunen som arbejdsgiver har forståelse for medarbejdernes forskellige livssituationer og kan tilbyde fleksibilitet.

Derfor vil hun igangsætte et pilotforsøg, hvor en gruppe medarbejdere får mulighed for at forhandle deres arbejdstid løbende, så der er en balance mellem arbejdsliv og privatliv.

-De fleste af os har en utrolig konservativ oplevelse af arbejdstid. Vi bliver ansat i et bestemt antal timer om ugen, og det følger de fleste af os så slavisk, indtil vi går på pension. Men der er masser af situationer i livet, hvor vi har brug for en anden balance mellem arbejdsliv og privatliv, siger Ninna Thomsen.

Ansvarlig arbejdsgiveradfærd

Det konkrete forslag om fleksibel arbejdstid udspringer af et ekspertpanel, som Ninna Thomsen har nedsat. Formålet med panelet er, at borgmesteren får kvalificerede input til, hvordan forvaltningen kan arbejde med ansvarlig arbejdsgiveradfærd.

-Som kommunal arbejdsgiver er det min opgave at skabe et godt arbejdsmiljø. Jeg er sikker på, at det her forsøg vil sikre glade medarbejdere, der er mindre syge, mindre nedslidte og mindre stressede, siger Ninna Thomsen.

I første omgang er det planen, at modellen med fleksibel arbejdstid skal prøves af blandt en gruppe hjemmehjælpere, sygeplejere og administrative medarbejdere. Bliver det en succes, håber Ninna Thomsen, at det vil brede sig som ringe i vandet – både i Københavns Kommune, men også i resten af landets offentlige og private arbejdspladser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top