Bydelens hyggeligste sommerfest
Præstegårdshaven-02-23-16.jpg
Sommerfesten er kredsens største arrangement og indtægtskilde. Foto: Kaj Bonne
Sommerfesten i Præstegårdshaven er noget der kan samle hele Brønshøj . Både gamle og unge valfartede også i år til den over 90-årige tradition på Brønshøj Kirkevej, som altid bliver afholdt over to dage i juni måned.

Der er heller ikke meget der er ændret. Det er som at træde ind i en tidslomme. Det er stadigvæk de gamle boder som lykkehjulet, tombolaen, Det Muntre Køkken og skydeboden, der pryder haven. Og så er det ikke mindst hyggen ved de rødternede duge. Her er der fyldt med folk, der sidder og nyder hjemmelavede lagkager, kaffe, kolde drikke og god musik. Man skal stadigvæk medbringe rigtige penge – her findes der nemlig hverken dankort og MobilePay.

Og i år havde vejret da også lagt sig i de rigtige folder. 27 graders varme skabte ekstra smil og glæde hos alle. Også præsten Peter Nejsum, der lægger have til arrangementet, var glad for solens stråler og elsker den gamle tradition, som han overtog for tre år siden.

-Jeg nyder den gode stemning rigtig meget. Det er dejligt at se så forskellige mennesker. Først komme de ældre og spiser kage og drikker kaffe, så er det forældre med børn, der spiser aftensmad og senere komme så de unge. Det er en rigtig god måde at møde sine sognebørn på, fastslår Peter Nejsum.

Også i år blev det en kæmpe succes. 1682 gæster gik igennem entreen torsdag, 1592 om fredagen og da kassen blev gjort op,e var der lavet den større omsætning til dato.

-Vi fik en omsætning på 267.000,- Overskuddet deles ligeligt mellem FDF i Brønshøj og Red Barnet. Det har været et kæmpe arbejde med at tælle alle de mønter, men heldigvis har vi arvet et tælleapparat fra Arbejdernes Landsbank, fortæller Sven Kjellin, der er kasserer i menighedsrådet.

Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top