Børn fra udsatte områder får plads i lokale foreninger
U8-Foto-Brønshøj-Boldklub.jpg
Drenge under 8 år træner i Tingbjerg Idrætspark. Foto: Presse
Mange børn og unge fra udsatte områder i byen er i løbet af de sidste fire år blevet en del af livet i en idrætsforening. De er blandt andet begyndt til fodbold, taekwondo, svømning og dans.

Det er de fem foreninger Brønshøj Boldklub, Shezone, Nørrebro United, Nørrebro Taekwondo Klub og Fremad Valby, der samlet set har fået 1.000 nye medlemmer under 25 år på de fire år. Fx har Brønshøj Boldklub som en del af de sociale partnerskaber arbejdet med at skabe bedre trivsel i klubben. Samtidig har en hel del nye forældre på børneholdene valgt at lægge en frivillig indsats i klubben som bl.a. holdledere og trænere.

Fælles for foreningerne er, at de i perioden har fået støtte fra Københavns Kommune til at ansætte en ressourceperson i foreningen.

Nemmere vej til foreningslivet

Ressourcepersonen arbejder blandt andet med at skabe en stabil drift og bakke op om de mange frivillige, der er i foreningerne. På den måde kan de frivillige koncentrere sig om at modtage de mange nye medlemmer og give dem gode oplevelser i foreningen.

– Jeg er rigtig glad for den positive udvikling. Det er dejligt, at kommunens ekstra støtte til foreningerne i de udsatte områder rent faktisk betyder, at en hel masse flere børn får glæde af foreningslivet – børn som måske ellers aldrig var startet i en forening, siger formanden for Folkeoplysningsudvalget i København, Rikke Lauritzen (Ø).

Også det lokale samarbejde med skoler, helhedsplaner, kommunale idrætsanlæg mv. styrkes via ressourcepersonens arbejde. Det betyder, at vejen til foreningslivet gøres nemmere for mange udsatte børn. Ressourcepersonernes arbejde handler i høj grad også om at motivere og uddanne unge rollemodeller i foreningerne, så de unge fra de udsatte områder tilbydes en plads som frivillige i foreningsregi med de positive kompetencer og fællesskaber, som det giver.

Træner Ali Mohammed Hussein er en af de store drivkrafter for ungdommen i Brønshøj Boldklub.Foto: Presse.

Træner Ali Mohammed Hussein er en af de store drivkrafter for ungdommen i Brønshøj Boldklub.Foto: Presse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top