Ulrik rejser med det flydende hospital
mercyship.jpg
Dronning Ingrid er en af de Storebæltsfærger, der bliver brugt som hospitalsskib i verdens brændpunkter. Foto: Mercyships
Brønshøj-borger hjælper børn i verdens brændpunkter. DR TV viser for tiden en unik dansk dokumentar om den gamle Storebæltsfærge, der i dag bruges af hjælpeorganisationen Mercy Ships som hospitalsskib i Afrika. En af dem, der sidder klar foran skærmen, er den unge familie far Ulrik Brix Djurholm fra Brønshøj, der har været udsendt radiograf ombord.

DR TV viser for tiden en unik dansk dokumentar om den gamle Storebæltsfærge, der i dag bruges af hjælpeorganisationen Mercy Ships som hospitalsskib i Afrika. En af dem, der sidder klar foran skærmen, er den unge familie far Ulrik Brix Djurholm fra Brønshøj, der har været udsendt radiograf ombord.

Når dokumentaren “Hospitalsskibet – Storebæltsfærgens nye mission” løber over skærmen hver onsdag aften, bliver det for Ulrik som at bladre i et fotoalbum. I 2010 var Ulrik udsendt som frivillig radiograf på skibet, der tilbyder gratis operationer til afrikanere, der ellers ikke har adgang til den livsændrende lægehjælp.

-Mit ophold ombord på skibet var så stor en oplevelse, at den har sat et varigt præg på mig. Især børnene og deres lidelser mindes jeg meget tydeligt. Sygdomme som store deformiteter i ansigtet, klumpfødder og alvorlige brandskader havde fået lov at udvikle sig til et stadie, som vi ikke ser herhjemme, fordi vi har det sikkerhedsnet, vi har. Men i Afrika er det for mange et livsvilkår, som afskærer dem fra et normalt liv med skolegang og leg, fortæller Ulrik.

Verdens største ikke-statslige hospitalsskib

I dag er Ulrik Brix Djurholm hjemme i Brønshøj og har stiftet familie og glæder sig til et gensyn med hospitalsskibet fra hjælpeorganisationen Mercy Ships, når DR sender dokumentaren om den tidligere Storebæltsfærge, der hvert år lægger til i et nyt afrikansk land.

Siden sommer har besætningen blandt andet ydet lægehjælp til 1.332 børn med et handicap, udført 7.030 tandbehandlinger og undervist og trænet 1.506 lokale kirurger, anæstesilæger, sygeplejersker og jordemødre i Madagaskar. Fra august går turen videre til Benin.

Det er første gang, en dansk journalist og fotograf har været ombord på skibet, der er verdens største ikke-statslige hospitalsskib. Det er der kommet en helt unik dokumentar ud af, som blandt andet følger de danske frivillige ombord. Det er TV Sand, der har produceret serien for DRTV.

-Det var en helt speciel oplevelse at være om bord på et hospitalsskib, som samtidig er ledet og drevet af frivillige hænder, fortæller Ulrik, der blev meget berørt i sær af de mindste patienter. “At stå og røntgenfotografere spædbørn, er ikke noget, der sker hver dag her hjemme. Men på Africa Mercy blev det rutine på min afdeling. Det gjaldt blandt andet børn med læbegange-spalte og klumpfødder.

“Hospitalsskibet – Storebæltsfærgens nye mission” vises på DR K hver onsdag kl. 19.25 og kl. 22.15 til og med 22. juni. Læs mere om Mercy Ships på www.mercyships.dk

Ulrik fik her en nyfødt pige ind, der var blevet født med forvokset tunge, så hun ikke kunne ammes. Det kunne heldigvis opereres.  Foto: Mercyships

Ulrik fik her en nyfødt pige ind, der var blevet født med forvokset tunge, så hun ikke kunne ammes. Det kunne heldigvis opereres. Foto: Mercyships

 

 

Her er et af de børn, som er blevet hjulpet til et  bedre liv på hospitalsskibet. Foto: Mercyships

Her er et af de børn, som er blevet hjulpet til et
bedre liv på hospitalsskibet. Foto: Mercyships

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top