Tingbjerg dreng bag Miss Universe
Miss-Universe-08-16-16.jpg
Som Anders er Weesane Ashine, Miss Universe Danmark, også fra bydelen. Det er første gang, der er blevet uadnævnt en Miss Universe Brønshøj. Foto: Kaj Bonne
Anders Hamilton de Voss har følte sig udenfor det meste af sin barndom, hvor han oplevede massiv mobberi. En lærer sagde ovenikøbet til ham, at han aldrig ville blive til noget. I dag er han national direktør for Miss Universe Danmark

Han kunne muligvis have udviklet sig til en af de slags utilpassede unge, der går og laver småkriminalitet og aldrig får sig et mål med livet. Men når man sidder overfor Anders Hamiliton de Voss bliver fordommene for alvor manet i jorden. Han er veltalende, velplejet og venlig.

Men barndommens himmel har bestemt ikke været beklædt med lyserøde skyer for den 28-årige national direktør for Miss Universe Danmark og tv-teknikker.

En hård barndom

-Jeg flyttede som fireårig til Tingbjerg med min mor. Min far var alkoholiker og min mor var syg, så jeg skulle klare mange ting selv. Allerede fra jeg var helt lille gik jeg til købmanden og købte ind for min mor. Jeg glemmer aldrig den følelse indeni, når jeg stod der med mine 100 kroner og skulle købe fem liter papvin elle elefantbajere med hjem. Mine forældre var aldrig med til skole/hjem samtaler, og det var sjældent, jeg havde kammerater med hjem. Det var flovt, fortæller Anders, der også måtte kæmpe med drillerier fra både lærere og andre børn.

Men han havde én god ven i en muslimsk dreng, der boede ovenpå, og så gik han til Blå Spejder i Tingbjerg. Det var det pusterum, Anders fik fra hjemmet

-Jeg startede på Tingbjerg Skole, og i 3. klasse rykkede jeg over på Husum Skole. Jeg gik fra at være den bedste til den dårligst i klassen. Det var hårdt, men jeg hang i. I 8. klasse tog jeg på Samsø Efterskole og efter det år, kom jeg igen på Husum Skole. Der var i mellemtiden kommet nye lærere, som jeg bestemt ikke følte kunne lide mig. En af dem sagde: “Anders, du bliver aldrig til noget”. Det var utrolig hårdt at høre, fortæller Anders, der dog allerede på det tidspunkt havde en ide om, hvad han ville med sit liv.

-Fra den dag jeg fyldte 18 var jeg voksen. Jeg flyttede hjemmefra. Jeg blev ikke hjulpet med de ting som andre bliver, når de flytter hjemmefra. Men jeg blev meget selvstændig og kunne klare mig selv med alt. Min opvækst har nok også været grunden til, at jeg først smagte alkohol, da jeg fyldte 27 år, indrømmer Anders, der har taget sig en uddannelse som tv-teknikker på Zentropa Film.

Fra kvinder til mænd

For tre år siden var Anders glad og forelsket i en pige, og de var sikre på, at det skulle være dem. Men de fandt langsomt ud af, at hun var til kvinder og Anders nok til mænd.

-Det havde jeg svært ved at acceptere. Men jeg oprettede en profil på nettet, og der mødte jeg John Paul, der er fra USA. Han skulle på cruise til Danmark, og det var kærlighed ved første blik, fortæller Anders med et smil.

Kærligheden resulterede i at han i november sidste år blev gift med John Paul i Grundtvigs Kirke og senere i USA med et kæmpe bryllup for John Pauls venner og familie.

-Jeg vil ikke låse mig fast på kun at være til mænd. Hvis mit ægteskab af en eller anden grund ikke holder, så vil jeg godt kunne falde for en kvinde. Det er ikke kønnet, jeg forelsker mig i men personen. Men forholdet mellem John Paul og jeg blev bedre og bedre. Nu er han flyttet til Danmark. Den eneste betingelse var dog, at han ikke ville bosætte sig i Tingbjerg, så i stedet fandt vi en lejlighed i Brønshøj, fortæller Anders, der i dag føler, han kan være den, han er, uden at tænke over, hvad andre siger.

En helt ny verden

Og det blev på alle måder også et skelsættende for Anders, da han mødte John Paul. Det var nemlig ham, der fik Anders introduceret til skønhedskonkurrencer og til Miss Universe – noget som han allerede havde erfaring med og hvor han havde et kæmpe netværk.

-Jeg blev pludselig involveret i den verden og synes, det var spændende at få gjort skønhedskonkurrencer store i Danmark.

-Der sker for lidt af den slags i Danmark. Der er ikke sket noget siden 2007, hvor vi var i top 15, fortæller Anders, der i dag har licens i Danmark til at køre Miss Universe, Miss International Danmark, Miss Earth og Face of Denmark. -Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville havne her, men jeg er utrolig glad for arbejdet. Det giver endnu ikke penge på kontoen, og der skal slides meget for at få sponsorere. Jeg arbejder stadgivæk som tv-tekniker for at kunne betale vores husleje. Men vi tror på det, vi laver, og er glade for at kunne være med til at brande Danmark. Dog er kulturen her meget anderledes end andre steder i verden. På Fillippinerne beder man for deltagerne i kirkerne inden konkurrencerne, fortæller Anders, der ser frem til at skulle afholde Miss Universe Danmark den 14. maj i Amager Bio.

Fakta om Miss Universe:

– Deltagerne skal være 18-27 år, ugifte, barnløse og ikke gravide.

– Det er helt op til de nationale agenter, der har licensen til konkurrencen, hvor meget eller lidt de forbereder deltagerne.

– Hvordan og hvorfor man bliver udnævnt som deltager for sit land, er også helt op til den nationale agent for konkurrencen.

– Sidste år afholdt Anders Hamilton de Voss sin første Miss Universe Danmark

– Miss Universe er en årlig international skønhedskonkurrence og betragtes som en af verdens største og mest prestigefyldte af sin slags. Konkurrencen blev grundlagt i 1952 og ejes i øjeblikket af den amerikanske og forretningsmand Donald Trump. Danmark har endnu ikke vundet den internationale konkurrence. Sverige har vundet hele tre gange.

– Face of Danmark vil blive afholdt i Amager Bio den 14 maj, hvor unge piger stiller op til at blive Miss Universe og repræsentere Danmark ved Miss Universe næste år.

anders hamilton gift

I november sidste år blev Anders gift med sit livs John Paul i Grundtvigs Kirke. Foto: Privat

anders hamilton1

Anders har netop besøgt den første dansker Aino Korva fra Gladsaxe, der var Miss Universe Denmark i 1963. I dag bor Aino i USA. Foto. Privat

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top