Sammen kan man mere
DSC_0179.jpg
Flemming Bak Jensen sammen med Tobias og Tobiaz i haven bag Kulturhuset Pilegården. Foto: Rikke Samssund
Projekt "Sammen kan vi mere" har succes med at sætte gamle og unge mænd sammen om små byggeprojekter, som er til gavn for både dem, som bygger, og alle beboere i Brønshøj, hvor projektet har sin første byggeplads

Bag Kulturhuset Pilegåden i Brønshøj går Flemming, Tobias og Tobiaz og bygger på et lille legehus, de selv har designet. Det er et fint lille hus bygget på et fundament af paller med et flot gammelt træ stikkende op af taget. Huset er en gave til områdets børn, og de tre glæder sig til at børnene “flytter ind” om et par uger, når huset efter planen skal stå færdigt.

Flemming Bak Jensen er i 60’erne og har været på pension i godt et år. Tobias og Tobiaz er henholdsvis 15 og 16 år, og de tre udgør “Sammen kan vi mere”s andet håndværkersjak. De har bygget sammen i godt en måned, og de er alle tre rigtig glade for at være sammen om at bygge det lille legehus og de andre ting, de har gang i i haven bag Pilegården.

Tobias og Tobiaz er begge droppet ud af deres efterskole, og er gennem det kommunale tilbud “Nye veje” havnet hos “Sammen kan vi mere”. Begge drenge har været skoletrætte længe, men nyder at være sammen med Flemming, der lader dem bruge deres hænder og deres fantasi i de små byggeprojekter.

Læring går begge veje

Projekt “Sammen kan vi mere” styres af den frivillige projektleder John Steffensen. John har været forretningsfører i Glostrup Boligselskab i 30 år, og kom med i projektet, kort tid efter, han var gået på pension. John har masser af ledelseserfaring, som nu kommer projektet til gode. Det er bl.a. Johns filosofi om, at medarbejdere skal have mest mulig indflydelse og lov til at være selvstyrende, der gør, at drengene får lov til at være med til at træffe alle beslutninger om byggeprojekterne.

Men det er ikke kun Tobias og Tobiaz, der har glæde af projektet. Flemming og John nyder at komme væk hjemmefra og ud og være sammen med andre. Og så kan de unge også lære “de gamle” noget. Flemming har boet i Vanløse i 20 år, men bare på den sidste måned lært mere om bydelen, end han troede muligt. Det er drengenes store fortjeneste. Som han siger: “de tror det ikke, men jeg lærer altså ligeså meget af de to, som de lærer af mig”.

Lige nu har projekt “Sammen kan vi mere” et enkelt “håndværkersjak”, der bygger i Brønshøj, men tanken er, at projektet skal vokse sig større og kunne tage hånd om endnu flere skoletrætte drenge eller piger. Derfor leder man med lys og lygte efter frivillige seniorer, der har lyst til at bruge noget af deres tid på at hjælpe unge mennesker godt på vej i livet.

Interesserede kan høre mere om projektet hos projektleder John Steffensen på tlf. 2423 8439.

Projekt “Sammen kan vi mere” er et samarbejde mellem Danske Seniorer og Københavns Kommune.

Projektet henvender sig till skoletrætte unge, der ville have godt af, at være sammen med ældre handymen.

Projektet er 100% finansieret af fonde og sponsorer (Nord Vest Fonden, Radiometer og Tømmerhandler Johannes Fogs Fond).

Det nybyggede legehus skal være en gave til kvarterets børn.  Foto: Rikke Samssund

Det nybyggede legehus skal være en gave til kvarterets børn.
Foto: Rikke Samssund

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top