Kirsten Møller på toppen
Vandtårn-20-22-16.jpg
Foto: Kaj Bonne
En enestående oplevelse i Brønshøj Vandtårn – både inde og ude

Brønshøj-Husum Lokaludvalg havde i fredags inviteret kommunalpolitikere og lokale aktører fra kultur- og foreningslivet til fremvisning af det indre i Brønshøj Vandtårn, en intimkoncert med kor og instrumenter og ikke mindst en tur til toppen af vandtårnet, der ligger på et af de højeste punkter i København. En udsigt som kan tage vejret fra de fleste, men også tårnets indre imponerer med sine kraftige betonkonstruktioner med selve vandbeholderen øverst. Formanden for Lokaludvalgets Kulturudvalg, Kirsten Møller, bød velkommen og fortalte om baggrunden for arrangementet, der skal gøre opmærksom på de muligheder, der kan være for en fremtidig anvendelse af vandtårnet fx teater, koncerter, udstillinger – eller en ydmyg musikcafé på toppen. – Vi kan garantere, at det vil kunne blive en ny turistattraktion, hvis vi i fællesskab bruger det med omtanke, sagde Kirsten Møller.

På dagsordenen

Københavns Kommune tilbagekøbte for et stykke tid siden Brønshøj Vandtårn fra forsyningsselskabet HOFOR samt den omkringliggende grund. Det 34 meter høje vandtårn er opført i jernbeton i 1928 og blev fredet i 2000.

Mens der er planer om, at der kan bygges et hus til spejderne fra Bellahøj 21st Barking, der p.t. holder til i Rytterskolen på Brønshøj Torv, har der været mere stille om anvendelse af tårnet, men til mødet i Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus på torsdag har borgerrepræsentant Jens Kjær Christensen (Enh.) et forslag om, at forvaltningen skal udarbejde et såkaldt budgetnotat om mulighederne for at anvende Brønshøj Vandtårn til kulturelle aktiviteter.

Dette notat skal efter planen indgå i forhandlingerne om det kommunale budget for næste år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top