I 2027 bor der 6.484 flere i Brønshøj-Husum
Befolkning.jpg
Sådan forestiller en tegner sig, at vejen Bystævnet kan komme til at se ud med nybyggeriet til venstre. Bemærk letbanen. Foto: Visualisering: Effekt/COWI
En ny befolkningsprognose viser, at Københavns Kommune fortsat vokser. Det er der to primære årsager til. Der bliver født flere, end der dør. Og der flytter flere folk til København fra andre lande, end der flytter fra København til udlandet.

Alene i 2016 forventes København at vokse med cirka 11.000 nye københavnere og dermed komme over 600.000 indbyggere, samt at væksten fortsætter i fremtiden, hvor der i 2027 skønnes at være 100.000 flere københavnere, hvoraf de 6.484 forventes at bo i Brønshøj-Husum. Til sammenligning forventes Vesterbro/Kongens Enghave at få 18.200 nye borgere og Amager Vest 23.600.

– I år når vi en milepæl, når vi runder 600.000 københavnere. Det betyder, vi fortsat har et stort behov for, at der bliver bygget boliger til priser, som københavnere med ganske almindelige indkomster har råd til at betale, siger overborgmester Frank Jensen (A).

Efter prognosen har København brug for 45.000 nye boliger i 2027, og i Brønshøj-Husum er der planer om byggeri i både Tingbjerg og i Bystævneparken.

60.000 flytter hvert år

Der bliver født flere børn, fordi der i dag bor flere kvinder mellem 27-35 år i København end tidligere. 27-35-årige er netop dem, der får flest børn. Tidligere flyttede mange københavnere fra byen allerede inden de fik børn. Det er anderledes i dag, hvor mange familier bliver boende i byen, når de får børn. Gennem de sidste 15 år er der kommet 19.000 flere børnefamilier i København.

For få år siden skyldtes befolkningsvæksten primært, at folk i stor stil flyttede hertil fra resten af landet. Den fordeling har ændret sig, fordi flere flytter ud af byen igen – blandt andet fordi boligpriserne stiger, og folk efter finanskrisen igen kan sælge boligen i København og købe hus i omegnskommunerne. I alt flytter cirka 60.000 til og fra København hvert eneste år, og i 2015 var der faktisk 211 flere personer, der flyttede fra København til andre kommuner, end der flyttede til København fra det øvrige Danmark.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top