Hvepsene har stadig chancen
Hvepse-har-chancen.jpg
Uden for billedet har Jabar Sharza sparket hjørnespark. Bolden sejler ned i målhjørnet, mens en sprællende Nykøbing-målmand, og en Nykøbing-forsvarer med blikket vendt den forkerte vej, ikke kan forhinde scoringen. Foto: Christian Ove Carlsson.
Brønshøj burde have slået Nykøbing FC, i morgen aften er der en ny chance i Tingbjerg, når Frem kommer på besøg

Ikke færre end ti hold af oprykningsspillets 12 hold i fodboldens 2. division har stadig chancen for avancement. Brønshøj Boldklub er fortsat iblandt, selv om arbejdshvepsene på det seneste slet ikke har fået udbytte af spil og chancer. Sådan var det også i lørdags mod Nykøbing FC, der med 1-1 slap nådigt fra opgøret på Tingbjerg Ground.

Skal Brønshøj gøre sig forhåbninger om at være med i oprykningskampen om de tre pladser til 1. division, så skal kampen i morgen aften – onsdag den 11. maj – mod Boldklubben Frem allerhelst vindes. BB kan også leve med uafgjort, men løbet må anses for at være kørt, hvis kampen tabes.

De to københavnerklubber mødtes i en seværdig nullert i forårspremieren i Valby idrætspark, hvor der kom over 2.100 tilskuere. Helt så mange kommer der næppe i Tingbjerg, men vejrguderne har varslet godt vejr – og fremmerne har jo altid mange tilhængere med fra Valby og Sydhavnen. Personalet i Hvepsebaren bør allerede nu forvente trængsel foran bardisken og kan se frem til, at der skal skænkes mange kolde fadøl.

Helt så voldsom var trængslen ikke foran baren i lørdags. Men de 573 tilskuere fik en seværdig kamp i strålende solskin. Det eneste skår i glæden for hvepsenes fans var, at kampen mod falstringerne ikke blev vundet. Kampen igennem var falstringerne sjældne gæster i Brønshøj-feltet. Til gengæld måtte Brønshøj-spillerne endnu en gang erfare, at effektivitet er et af de bedste parametre for succes.

Knivskarpe driblinger

Brønshøj var startet godt med et par store chancer, men første gang Nykøbing FC nærmere sig hjemmeholdets mål gav det bonus. Joachim Wagner afdriblede to Brønshøj-forsvarere knivskarpt og serverede bolden på et sølvfad for anfører Mathias Olsen, der eksekverede ubesværet. 1-0 efter 12 minutter.

Hvepsene beholdt presset på gæsterne halvlegen igennem, og både Malte Kiilerich og Jabar Sharza havde store muligheder.

Efter pausen og med den pæne brise fra sydøst i ryggen fortsatte hvepsene arbejdsraseriet. Blot 10 minutter inde i 2. halvleg kom udligningen, som gav forhåbning om, at sejren kunne hentes hjem i de resterende 35 minutter. Jabar Sharza sparkede hjørnespark i venstre side, et meget højt indlæg fik hjælp af brisen og bolden sejlede ned i målhjørnet, mens Nykøbings målmand Thomas Villadsen sprællede forgæves. 1-1.

Bortset fra en enkelt situation, så blev gæsterne trukket offside, hver gang de nærmede sig Brønshøjs målfelt. Et minut inde i overtiden burde Sharza have sørget for alle tre point. Patrick Naundrup lagde bolden til rette for ham, men han bankede kuglen flere meter over mål. Et fladt spark havde givet de tre point.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top