Hjælp på vej til byens sosu’er
Forestil dig, at du får en stor knude i maven hver eneste dag, når du skal udføre dit arbejde. Sådan har en gruppe af byens sosu-medarbejdere det, når de skal udføre det daglige dokumentationsarbejde, som fylder mere og mere i ældreplejen. Nogle af dem døjer med ordblindhed, mens andre blot har svært ved at læse […]

Forestil dig, at du får en stor knude i maven hver eneste dag, når du skal udføre dit arbejde. Sådan har en gruppe af byens sosu-medarbejdere det, når de skal udføre det daglige dokumentationsarbejde, som fylder mere og mere i ældreplejen. Nogle af dem døjer med ordblindhed, mens andre blot har svært ved at læse eller skrive, fordi de fx har dansk som andetsprog. Det er enormt ærgerligt. Du kan nemlig sagtens være en kanondygtig sosu-medarbejder, selvom du har problemer med at læse og skrive. Derfor har vi i Københavns Kommune besluttet, at vi fra april vil hjælpe 200 af byens sosu-medarbejdere med dokumentationsarbejdet. Det sker konkret gennem et program, som installeres på medarbejderens computer eller iPad. Programmet kan både hjælpe med at stave, komme med forslag til ord og læse teksten op, hvis man er i tvivl om det nu er de helt rigtige ord, der er skrevet ned.

Programmet har indtil nu været testet på 30 medarbejdere i kommunen med stor succes. Pilotforsøget har dels vist, at kvaliteten i dokumentationsarbejdet er steget samtidig med at der generelt er blevet dokumenteret mere, fordi medarbejderne har følt sig trygge ved opgaven. Og pilotforsøget har dels øget trivslen markant blandt de sosu-medarbejdere, der har deltaget. De har ikke længere den der knude i maven, når de skal udføre deres arbejde.

Jeg håber, at det kan være med til at øge arbejdsglæden og mindske sygefraværet blandt vores sosu-medarbejdere, som i dag har udfordringer med at læse eller skrive, når vi fremover tilbyder dem en særlig hjælp til dokumentationsarbejdet. Hjælpen vil samtidig komme alle københavnere til gavn. Højere kvalitet i dokumentationen fører nemlig til højere kvalitet i plejen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top