Genvej til seværdige steder
DSC_0066.jpg
2700 Brønshøj blev præsenteret på et møde i EnergiCenter Voldparken. Helt til venstre ses formanden for Lokaludvalgets Kulturudvalg, Kirsten Møller. Foto: Kathrine C. H.
Brønshøj-Husum Lokaludvalg har præsenteret en såkaldt applikation, der kan anvendes på moderne mobiltelefoner og tablets. Der er tale om et program, man gratis kan installere på sit udstyr fra app-store.

Brønshøj-Husum Lokaludvalg har præsenteret en såkaldt applikation, der kan anvendes på moderne mobiltelefoner og tablets. Der er tale om et program, man gratis kan installere på sit udstyr fra app-store.

– Vi har villet lave en applikation til formidling af den lokale kulturarv og attraktionerne i vores bydel. Vi synes, at vi har så meget at byde på i Brønshøj-Husum og vil gerne gøre både de lokale borgere og gæster udefra opmærksomme på, hvad bydelen også indeholder, siger formanden for Lokaludvalgets Kulturudvalg, Kirsten Møller.

Mere end 60 indtalte historier

Det er firmaet Nexus Kommunikation, der i samarbejde med Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Helge Baun Sørensen fra Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev, har udviklet applikationen, der skal gøre det lettere at blive klogere og at blive inspireret af bydelens attraktive steder.

– Med sin telefon i hånden kan man nu høre alle de gode fortællinger om Brønshøj, Husum, Tingbjerg og Bellahøj. 2700 Brønshøj indeholder 8 byvandringer, hver med 6-12 indtalte historier fra vores bydel, fortæller Kirsten Møller. – Vi er den første bydel i København, der på denne måde fortæller om den lokale kulturarv, og applikationen vil blive opdateret, så den fortsat kan være aktuel og vedkommende, tilføjer hun – ikke helt uden stolthed.

Uddelt til lærerne

Finn Gunst fra Lokaludvalgets Kulturudvalg har været rundt på de lokale skoler med bogmærker om 2700 Brønshøj. – Jeg har fået uddelt omkring 300 bogmærker, og de skoleledere og lærere jeg talte med var meget begejstrede og synes, at det passer helt fint med intentionerne i den nye skolereform, hvor der lægges vægt på blandt andet bevægelse og kontakt med samfundet udenfor skolen, fortæller Finn Gunst.

 

1 kommentar om “Genvej til seværdige steder”

  1. Ole Vadmand siger:

    Rigtig godt initiativ – tillykke med det. Også på HF-Centret Efterslægten sætter vi pris på kontakten til det omgivende samfund, så vi vil gøre flittigt brug af app’en når vi sender vores kursister ud for at udforske lokalområdet.

    Bedste hilsener,
    Ole Vadmand
    HF-Centret Efterslægten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top