Det var en hemmelighed
henry.jpg
-Jeg lovede min far aldrig at sige noget, men det er jo så længe siden. Foto: DB
Henry Andersen fra Husum ved, hvem der smed våbnene i Utterslev Mose efter krigen

For nylig skrev Brønshøj-Husum Avis om de 25 våben, der blev fundet i Utterslev Mose for et par uger siden.

Vicepolitiinspektør Johan Hermansen fra Kriminalteknikerne Center kunne fortæller, at våbnene havde ligget i mosen i mange år. Der var tale om geværer og en til to maskingeværer fra 2. verdenskrig, nogle af dem af tysk fabrikat, viste det sig.

Det fik Henry Andersen til at reagere og tænke tilbage til sin barndom.

-Jeg var vidne til episoden. Det var efter krigen. Jeg var 7 år og kom kørende på cykel sammen med min far ved Utterslev Mose, da vi så to modstandstandsmænd komme trækkende med nogle trækvogne med våben. Vi så dem smide våbnene ud i mosen, fortæller Henry, der lovede sin far, at de aldrig skulle fortælle noget, om det de havde set.

Heller ikke i hjemmet i Husum blev sagen nogen sinde drøftet med resten af familien. Det var en velbevaret hemmelighed.

-Jeg tænkte aldrig over det siden, og det slog mig først, da jeg læste det i avisen, fortæller Henry Andersen, der er glad for at kunne kaste lidt lys over det mystiske våbenfund.

Henry Andersen og hans far så, da modstandsmændene smed våbnene i Utterslev Mose.               Foto: Berthe Forchhammer.

Henry Andersen og hans far så, da modstandsmændene smed våbnene i Utterslev Mose. Foto: Berthe Forchhammer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top