Bellahøjmessen kommer til Indre By
Bellahøjmessen.jpg
Fra Bellahøj Kirke medvirker fra venstre sognepræsterne Marija Krogh Iversen, Peter Møller Jensen, Johanne Haastrup og Asser Skude. Foto: Åse Thuehøj Eilsgaard-Rasmussen
Det er ikke kun i København Nordvest, at kirken på Tomsgårdsvej folder sig ud. På Himmelske Dage byder Bellahøj Kirke på cykelgudstjeneste og gadehøjmesse i Indre By og sætter fokus på natur, ånd og krop

Kan en gudstjeneste tematisere miljø og bæredygtighed? Kan man til en højmesse på gadeplan lære noget om forholdet mellem ånd og krop? Ja, hvis man spørger præsterne i Bellahøj Kirke, der under Himmelske Dage i København byder på både cykel – og gadegudstjeneste.

Ved cykelgudstjenesten fredag eftermiddag på Israels Plads er temaet klima og miljø og påstanden om, at man gennem sanserne og fælles oplevelser i det fri kan nærme sig Gud. Her kan man bede til Gud, lappe sin cykel og slutte dagen af med en cykeltur rundt om søerne med præsten.

– Dagen efter mødes vi i Mikkel Bryggers Gade, når kirkens bud på en højmesse til tiden udspiller sig i Indre by. Bellahøjmessen foregår mellem biografen Grand Teatret og erotikbutikken Lust og skal dermed være en billedgørelse af at være spændt ud mellem ånd og krop, mellem drømmenes leg på filmlærredet og kroppens længsel i erotikkens lystbetonede univers, fortællersognepræst Marija Krogh Iversen. – Krydret med musik fra Klezmofobia og kirkens fire præster bliver gudstjenesten et eksempel på, hvad der kan ske, når vi slipper fantasi, drømme og længsler løs i kirkerummet, uanset om det foregår i en katedral eller under åben himmel, tilføjer hun.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top