5A bliver til 5C
Bus-5A-01-26-15.jpg
Bus 5A - nyt navn, ny farve og ny endestation, men først fra næste år. Foto: Kaj Bonne
Nordens travleste buslinje skifter navn til Cityline og får nyt design - men først til næste år

Den nye turkise bus bliver fem meter længere end de nuværende busser. Den får flere døre, hvor man kan stige både ind og ud. Og passagererne åbner selv dørene ved at trykke på en knap. Det starter den 23. april 2017, hvor de nye CO2-neutrale gasdrevne busser på godt 18 meter på linje 5C ruller ud på gaden.

Med linje 5C vil man kunne komme direkte til Herlev Hospital fra Københavns Lufthavn uden skift, man får væsentligt kortere rejsetid – også i myldretiden, og der bliver forbindelse til den planlagte letbane i Ring 3. Stoppestederne langs 5Cs rute bliver også opgraderet med nye læskærme og trafikinformation i realtid.

– Vi er meget tilfredse med, at vi nu har designet klar og glæder os til at præsentere de nye busser med hurtigere rejsetid, højere kvalitet og bedre trafikinformation, siger Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.

5A er Nordens travleste buslinje og transporterede ca. 20 mio. passager sidste år. Til sammenligning havde Københavns Lufthavn 26,6 mio. passagerer i 2015. Linje 5A kører i dag fra Husum Torv ad Frederikssundsvej og Nørrebrogade via Nørreport og Københavns Hovedbanegård til Københavns Lufthavn. Fra april 2017 bliver ruten forlænget fra Husum Torv ad Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej til Herlev Hospital.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top