100-årig med lyst på livet
se-lomborg.jpg
Åse Lomborg står sammen med datteren Tove Walsh og sønnen, Viggo Lomborg., som havde overrasket deres mor med en lille fest. Foto: DB
Den tidligere lærer Åse Lomborg fra Husum fyldte 100 år

Solen viste sig fra sin bedste side, da Åse Lomborg i fredags inviterede familie, naboer og venner til morgenmad i haven.

-Det er da lidt af en overraskelse for mig, for jeg har ingenting haft med fødselsdagen at gøre. Det er mine børn og naboer, fortalte Åse Lomborg, der har boet i sit hus siden 1953. For 33 år siden blev hun enke og har klaret det store hus og have siden.

Åse Lomborg kommer fra Fyn. Her blev hun uddannet lærer og sammen med sin mand og to børn flyttede hun til Husum. Åse har arbejdet først på Korsager Skole og senere på Voldparken Skole, hvor hun blev til hun som 68-årig blev pensioneret.

-Når jeg går tur ved mosen, så kan jeg stadigvæk møde gamle elever. Det er meget hyggeligt, fortæller Åse, der underviste i dansk og håndarbejde og var en meget vellidt lærer.

-Min mor havde mange af de vanskelige elever. Hun var altid meget rolig og kunne på en eller anden måde tøjre dem, indskyder datteren Tove Walsh, der sammen med sin bror, Viggo Lomborg, to børnebørn og tre oldebørn er meget flittige gæster hos Åse.

Åse Lomborg har altid fulgt med i, hvad der sker rundt i verden. Indtil for nyligt læste hun Politiken hver dag, læste bøger og løste kryds og tværs. Hun har sågar selv været forfatter på to bøger. Den ene bog er en erindringsbog om hendes far, Aksel Stenbæks liv – den kan stadigvæk lånes på bibliotekerne. Den anden bog er hendes egne erindringer, som kun er udgivet for hendes egen og familiens skyld.

Desuden har Åse været en stor hundeelsker og har haft alle mulig hunderacer. Hun har gennem hele livet overtaget skilsmissehunde, grimme hunde og gadekryds. Ingen hunde skulle have det dårligt.

-Jeg ville da have elsket at få en hund i gave, men jeg kan ikke klare at gå tur med en hund længere. Bentøjet er ikke hvad det har været, og det er hukommelsen desværre heller ikke. Men jeg har stadigvæk livsmod. Jeg har bare et valgsprog og det er, at jeg aldrig vil fryse, sulte eller leve i frygt, fortæller den glade fødselar.

 

1 kommentar om “100-årig med lyst på livet”

  1. Frank Larsen siger:

    Hej min søde gamle Dansklærer tillykke med de 100 år godt gået ,jeg startede i 1973 på Voldparken skole i 1Y
    Mit navn er Frank Seier Larsen ,hvor du var dansklærer til 6y.
    Ses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top