Socialdemokrater vil sende lokal ildsjæl i Borgerrepræsentationen
laura-rosenvinge.jpg
21-årige Laura Rosenvinge opstilles nu til Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne ved næste kommunalvalg. Foto: Privat
Socialdemokraterne i Brønshøj-Husum har valgt at indstille den lokale DSU-formand Laura Rosenvinge til Københavns Borgerrepræsentation. Hun fortæller, at hun er »klar til kamp« for bydelen og de lokale dagsordener

På deres generalforsamling den 16. marts var der enstemmig opbakning blandt bydelens socialdemokrater til at opstille Laura Rosenvinge til Københavns Borgerrepræsentation ved næste kommunalvalg.

– Jeg er glad for, at mine partikammerater har vist mig deres tillid, lyder det fra den 21-årige socialdemokrat. – Der er ingen tvivl om, at jeg er klar til kamp for vores bydel og de ting, der betyder noget for helt almindelige københavnere.

Rosenvinge fortæller, at hun blandt andet går til valg på flere billige boliger, en aktiv indsats for integration og mod diskrimination, samt en hjælpende hånd til socialt udsatte og hjemløse.

– Alt for mange københavnere mangler tag over hovedet. De må bede om mønter i S-togene for at få et måltid mad og en varm seng, fortæller hun. – Det er ikke godt nok. Og det er særligt bekymrende, fordi Venstre og Dansk Folkeparti er ved at afskaffe muligheden for, at vi kan bygge flere billige boliger.

Laura Rosenvinge er født og opvokset i Husum og har gået på Korsager Skole, hvor hun var formand for elevrådet igennem en årrække. I sin gymnasietid var hun desuden frivillig lektiehjælper i Tingbjerg i en periode. Efter at have været medlem af DSU og Socialdemokraterne igennem syv år, overtog hun i 2015 formandsposten i den lokale DSU-afdeling, hvor hun har stået i spidsen for deres årlige indsamling af tøj til hjemløse.

– Jeg synes selv, at jeg har en god fornemmelse for, hvad der rører sig i vores bydel. Det er jo her, jeg føler mig hjemme. Nu glæder jeg mig til at komme ud og tale med borgerne om vores udfordringer, muligheder og løsninger.

Til daglig studerer Rosenvinge på Københavns Universitet og ved siden af studierne arbejder hun i AOF. På generalforsamlingen valgte de lokale socialdemokrater desuden at genopstille socialborgmester Jesper Christensen til Borgerrepræsentationen, mens folketingsmedlem Yildiz Akdogan også blev genopstillet som folketingskandidat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top