Nyt fra Lokalhistorien
Lokalhistorisk Selskab har udgivet hæfte nr. 104 i sin imponerende og læseværdige serie.

Fire gange om året udsender Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev hæftet “Nyt fra Lokalhistorien” og har netop udgivet nr. 104, der er på 40 sider. Som sædvanlig indeholder hæftet interessante og spændende beretninger om emner fra bydelens historie. Der fortælles blandt andet om Biologisk Samling, der holdt til på Håbets Allé samt om en tidligere industrigrund på hjørnet af Kabbelejevej og Klintevej, der indtil 1987 husede firmaet Dækko Pressing Kompagni. I 1924 grundlagde Simon Dyrup en farve- og lakfabrik samme sted, men måtte flytte på grund af lugtgener.

Byggeforeningen Enigheden

I hæftet bringes også en artikel af Helge Baun Sørensen om tidligere cigarsorterer og statsminister Thorvald Stauning, der i en kortere periode boede på Enigheds Allé 21 i Brønshøj.

Som aktiv fagpolitiker på Nørrebro kom han med i den gruppe af håndværkere, der i 1890´erne blev enige om at opkøbe et stykke jord i Brønshøj. Her ville man bygge nye boliger til alle de børnerige familier, og det skulle være langt fra baggårdene, for man ønskede huse med lys, luft og egen have. Det var den gruppe af aktive, der kom til at hedde Byggeforeningen Enigheden, som byggede de dobbelthuse, som den dag i dag ligger på Enigheds Allé, Risvangen og Brønshøjholms Allé, skriver Helge Baun Sørensen.

Yderligere oplysninger Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev kan findes på hjemmesiden www.lokalhistorie-bhu.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top