Ny musikundervisning
Musikundervisning-22-12-16.jpg
Eleverne har gennem 11 uger udforsket musikkens grundelementer. Foto: Kaj Bonne
Elever på Korsager Skole fik masser af inspiration

Eleverne på Korsager Skole var centrum for en inspirationsdag for amatørmusikkens centrale organisationer, samlet i den landsdækkende forening DAM, Dansk Amatør Musik. Stævnet blev afviklet på Korsager Skole og inspirationen rettede sig imod, hvilken rolle amatørmusikerne og deres orkestre og kor m.m. kan spille i dagens Danmark. Både i de indledende indlæg og i den afsluttende koncert var det det nyligt etablerede frugtbare samarbejde imellem Korsager Skole og amatørsymfoniorkesteret Euphrosyne, som vakte begejstring og høstede bifald.

Inspirationsdagen blev efterfulgt af en stor koncertdag – især forældre til elever i tre klasser på Korsager Skole. På den skønne solskinsdag var der en dejlig adgang over græsarealerne for de mange forældre, som strømmede til, for at overvære eleverne optræde offentligt.

Koncert for forældrene

Eleverne havde gennem 11 uger under ledelse af deres musiklærere og skolens huskunstner, komponisten Mogens Christensen, udforsket musikkens grundelementer. Med og uden brug af instrumenter sikkert guided med professionel kompetance af en professor i musik, som fik de musikalske elementer hos børnene til at blomstre. Der blev efterhånden så meget styr på de kreative kræfter, at resultaterne kunne stå sig i et samspil med symfoniorkestrets 30 musikere ved en afsluttende koncert, hvor også et nykomponeret værk til lejligheden blev uropført: “De dansende gratier”.

De mange fremmødte forældre blev lokket op af stolene og ud på gulvet for at deltage i nogle af elevernes kompositioner og endelig bidrage med lyde, klange og musikalske temaer i den endelige aflevering af Mogens Christensens “De dansende Gratier”, hvor den store paukesolo blev leveret af Grethe Poulsen fra amatørorkesteret, stående midt i tilskuerflokken, mens orkesterets dirigent, Filipe Carvalheiro, styrede slagets gang med ryggebærder og dirigentstok.

Koncerten var en spændende afslutning på et udviklende musikprojekt på skolen for børn og forældre, og en festlig koncert for amatørsymfoniorkestret Euphrosyne der for første gang nogensinde spillede sammen med “komponerende børn.”

Projektet er blevet støtte at Statens Kunstfond, Projektstøtteudvalget og Huskunstnerordningen.

Børnene har været utrolig motiverede for musikundervisningen.            Foto: Kaj Bonne

Børnene har været utrolig motiverede for musikundervisningen. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top