Messen er mit fjerde barn
Krop-og-Sjæl-04-11-16.jpg
Der var godt gang i de mange former for behandlinger i Pilegården. -I år er folk kommet for at få de fysiske behandlinger, som massage og healing. Det er aldrig til at vide, hvad der hitter hos folk, fortæller Helle Spangerup. Foto: Kaj Bonne
Helle Spangerup fra Husum er hvad man roligt kan kalde en vaskeægte ildsjæl

Det er 11. gang, hun står bag bydelens berømte Krop&Sjæl Messe i Pilegården. Hun er mor til to sønner. Foreningen Chearts er hendes tredje barn, og så er Krop&Sjæl Messen det fjerde.

Hun er ydmygheden selv og har egentlig slet ikke lyst til at skulle tale om sig selv. Allerhelst vil hun tale om de dejlige mennesker, hun møder, og den berigelse det er for hende at være primus motor for Krop&Sjæl Messen, som foregår hvert år den 2. weekend i marts.

-Jeg må være et af de rigeste mennesker, der findes. Godt nok ikke på penge, men jeg bliver så rørt, når jeg ser andre mennesker blive hjulpet. Det er et stor privilegie for mig, fortæller Helle Spangerup, der var 10 år, da hun selv oplevede, at der var mere mellem himmel og jord.

Hun har siden barns ben haft en klar fornemmelse af, at hun har levet før. Hun har uddannet sig som clairvoyant og har evnerne, hvis hun tuner ind.

-Jeg havde i min tidlige barndom et stilbillede inde i mit hoved. Jeg kunne tydeligt se det liv og det sted, jeg boede. Jeg ved også, at jeg er kommet ned på jorden igen fordi, der var nogle ting, jeg skulle have gjort op med, fastslår Helle Spangerup, der tidligere har arbejdet som journalist på sin egen radiostation på Fyn for 16 år siden. Herefter kom hun til Husum og til DR som radiooplæser.

Jeg prædiker ikke

Helle møder hele tiden folk, der har modstand på det alternative, og som vrænger på næsen, når hun nævner, at hun står for en alternativ messe og er stifter af Chearts, som arrangerer aftner i Pilegården med alt fra klarsyn til akupunktur.

-Jeg kunne ikke drømme om at prædike. Flere giver udtryk for, at det er noget pjat med det alternative. En dag oplevede jeg, at der kom en dame ned i Danmission, hvor jeg er som frivillig. Hun så, at der lå en brochure for en healer, hvorefter hun sagde: “Tænk at I vil have sådan noget liggende her i Danmission”. Mit svar til hende var: Kan vi ikke blive enige om, at Jesus er den største healer af alle. Så gik hun, siger Helle og påpeger, at der under messen også var fire af bydelens folkekirker repræsenterede.

Det kan godt irritere Helle at man lavere stereotype billeder af folk, som er alternative.

-Det er jo ikke et modefænomen. Evnen til at heale har alle mennesker, men folk har nemt med at sætte hinanden i bås, hvis man siger, man tror på noget, fortæller Helle og smiler.

Alle skal kunne  have råd

Glæden over at messen er en succes, og at både gæster og stadeholdere er glade for at være med i fællesskabet er nemt at spore i hendes ansigt.

-Det skal være rart at være her. Hvis man ikke passer ind og er hjælpsom, så skal man ikke komme her. Jeg taler selv med hver enkelt behandler, inden de kommer her. Det er vigtigt for mig at vide, hvad de står for. Jeg har oplevet alt for mange gange, at behandlerne ruger på hinanden, fordi de også skal have penge ind. Sådan er vi ikke her, fastslår Helle, der også er glad for den opbakning hun får.

Begge hendes sønner og svigerdøtre hjælper til under Krop&Sjæl Messen. De ved, de skal sætte hele weekenden af til arrangementet, og det gør de gerne – også selv om de ikke deler Helles forkærlighed til det alternative. Men de kan slet ikke undvære at være med.

-Vi er afhængig af frivillige hjælpere. Men heldigvis gør Pilegården det også muligt for os at holde priserne nede. Det skal nemlig være et arrangement så folk har råd til at komme både som behandler og som besøgende, fortæller Helle og indrømmer, at hun allerede nu har en stor venteliste til Krop&Sjæl Messen til næste år.

Jeg er selv clairvoyant, men er ikke så god til at sælge mig selv. Jeg er langt bedre til at sælge andre. Jeg er god til at sælge ideer, fortæller Helle Spangerup.            Foto: Kaj Bonne

Jeg er selv clairvoyant, men er ikke så god til at sælge mig selv. Jeg er langt bedre til at sælge andre. Jeg er god til at sælge ideer, fortæller Helle Spangerup. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top