Kunst på skoleskemaet
alberte-og-mette-petri.jpg
Alberte Ahrenkiel Koch og hendes veninde Anna har allerede fået meget opmærksomhed for deres ”Sårbare hjerte” Her står Alberte sammen med billedkunstlærer Mette Petri. Foto: Kaj Bonne
Husum Skoles 7.,8.,9. klasser har haft valgfri billedkunst på skoleskemaet. Og interessen for at tegne og male har da også afspejlet i de værker, som nu bliver hængt på Husum Bibliotek

Der er heftig aktivitet på øverste etage på Husum Bibliotek. Kunstner og billedkunstlærer Mette Petri er sammen med eleverne i gang med tommestok og målebånd for at få hængt et hav af kunstværker lige op. I et andet hjørne af lokalet er andre elever ved at sætter deres skulpturer frem. Alt sammen kan opleves på biblioteket sidst på ugen.

Det første der møde én er et farverigt hjerte, der hænger ned fra loftet gennemboret af søm. Det er Alberte Ahrenkiel Koch, der sammen med klassekammeraten Anna står bag kunstværket, som symbolisere et sårbart hjerte.

-Det har været sjovt og anderledes at have billedkunst i år. Mette har været god til at vis os, hvordan man udfordre sin kreativitet, og det har åbnet mine øjne, fortæller Alberte, der allerede har haft en forespørgsel på om det “Sårbare hjerte” kan blive brugt i en fotoudstilling. -Det er da vildt sjovt, at der er nogen, der har lyst til at bruge vores hjerte til noget, indrømmer Alberte, der sammen med sine klassekammerater også er blevet udfordret i at lave skraldeskulpturer, billeder a la Hornsleth, malet selvportrætter og navnegrafitti.

-Eleverne har været i gang siden skolestart. Jeg synes, det er utrolig spændende og udfordrende at undervise de unge i billedkunst. Når de først har fået øjnene op for kunsten, har de fantastisk meget at byde ind med. At følge elevernes udvikling, er en berigende oplevelse og jeg er meget stolt af dem, indrømmer Mette Petri, der selv er uddannet billedkunstner i New York og Los Angeles, hvor hun også har boet i 15 år.

Elevernes værker kan opleves på Husum Bibliotek fra på fredag den 15. april fra 15-16.30, hvor der vil være en fernisering.

fernisering husum skole

Eleverne på Husum Skole har været meget seriøse med deres kunst, og de er da også stolte over at få lov til at vise den frem. Foto: Kaj Bonne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top