Ensomme ældre er et fælles ansvar
Ninna_Thomsen.jpg
Ninna Thomsen. Foto: Presse
Når jeg bliver gammel, håber jeg, at mine børn og børnebørn kommer og besøger mig

Når jeg bliver gammel, håber jeg, at mine børn og børnebørn kommer og besøger mig. Men jeg ved også godt, at de vil have travlt med alt mulig andet, og at jeg ikke skal forvente et besøg hver uge.

Ensomhed blandt ældre er et reelt problem, men det er ikke kun børnenes ansvar at løse det. Vi skal alle hjælpe til. Nogle vælger at blive frivillige besøgsvenner, andre har gjort det til deres levevej at tage sig af byens ældre.

Som borgmester på området er jeg optaget af at bekæmpe den ensomhed, som mange ældre føler i hverdagen. Det er blandt andet derfor, at vi i København nu prioriterer flere hænder i aftentimerne, så personalet også har tid til et spil kort eller at se Vild med dans med beboerne. Og det er derfor, at vi har valgt at udgive et katalog til byens ældre med de mange aktive og sociale tilbud, som byen rummer.

Jeg bliver glad, når vores seneste tilfredshedsmåling viser, at vi hele tiden rykker ved ensomheden. I dag er det 5 pct. de ældre, som bor på et plejehjem i København, der svarer, at de ofte føler sig alene, hvor de i virkeligheden har lyst til at være sammen med andre. Sidste år gjaldt det 10 pct., og jeg håber, at vi næste år kan sige, at endnu færre føler sig ensomme i hverdagen. Fordi vi alle har løftet i flok og bidraget til, at vores ældre får et godt og indholdsrigt liv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top