Brønshøjs stærkeste pensionist
palle-1.jpg
Jeg træner normalt ikke i skjorte og slips, men i anledningen af interviewet, så synes jeg, at jeg ville se pæn ud, siger Palle Christensen. Foto: T-Fitness
For ti år siden blev han diagnosticeret med sygdommen Parkinson, men det afholder ikke den 76-årige Palle Christensen fra Brønshøj i at løfte tunge vægte – og vi taler om seriøst tunge vægte

Han udkonkurrerer selv de mest trænede bodybuildere og der er heller ingen, der tør skubbe til den høje og muskuløse pensionist, når han går på gaden. Han trænede vægt- og styrkeløft som ung, og var en af landets stærkeste mænd. Men efter flere års pause, tog han for 7 år siden sporten op igen.

-Jeg går til en neurolog med min sygdom, og hun mente, det kunne være godt at tage min sport op igen. Den beslutning må siges at have været en fordel, både for min sygdom og for min almene tilstand, fortæller Palle, der næsten kan holde sine rystelser væk ved at træne.

Palle træner fire gange om ugen i Brønshøj Fysioterapi. Men Palles råstyrke betyder også, at de maskiner som forefindes i fysioterapien ikke helt lever op til Palles standard, og ved to lejligheder har han ødelagt brystpresmaskinen. Palle kan løfte langt mere end maskinen har kunnet klare. Derfor har fysioterapeuterne været oppe at stå på maskinen, for at Palle skulle kunne få nok vægt på.

Palle donerer maskine til Brønshøj Fysioterapi

-Nu er det blevet forbudt at stå på maskinen, så derfor tilbød jeg at købe en ny maskine til fysioterapien. Jeg kan desværre ikke have en maskine derhjemme, men det betyder også meget for mig, at komme i fysioterapien. Vi er som en lille familie, og hvis jeg ikke kommer derned, så er jeg sikker på, de ville ringe efter mig, fortæller Palle, der nu har købt en maskine til 14.000 kroner fra T-Fitness i Brønshøj.

-Jeg kommer her i butikken flere gange om måneden for lige at se, hvilke nye maskiner de har fået, siger Palle og sætter sig op i brystpresmaskinen og flytter så let som ingen ting 220 kilo i strakt arm.

Mark Refsing, der er sælger i T-Fitness er næsegrus af beundring for Palle og for den form, han er i.

-Han er langt stærkere end mig, og jeg må sige, at han har taget fusen på mig, indrømmer Mark.

Palle må også affinde sig med at de unge glor på ham, når de ser hans overarme og hvad han formår.

-Men jeg kommer ikke i fitnesscentrene længere. Det er alt for ungdommeligt for mig, indrømmer den pensionerede Falckmand.

Palle blev enkemand i november. Hans kone blev tilbudt at komme på hospice, men Palle insisterede på at passe hende hjemme til det sidste.

-Jeg må sige, at mine kræfter også der, kom mig til gode. Hvis ikke jeg havde været så stærk, så havde jeg nok ikke kunnet passe hende, indrømmer Palle, der også har givet sin interesse for vægtløft videre til sin datter og barnebarn.

-Min datter er fitnessinstruktør og mit barnebarn, Kenneth, er bodybuilder. Men vi har aldrig taget nogle piller for at blive store. Det er simpelthen ikke i orden. Min måde at træne på er gået langsom. Det har mange ikke tid til i dag og vælger at ty til andre midler. Mange bliver derfor pludselig store, og når de holder op med at træne, så falder det hele sammen. Det er aldrig sket for mig. Da jeg var yngre målte jeg 60 cm rundt om armen. I dag er jeg 50 cm, fortæller en stærk men beskeden Palle Christensen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top