1.474 ældre får klippekort med 30 minutters ekstra hjælp om ugen
I 2014 indførte København som den første kommune i landet et klippekort til ældre svækkede borgere, så de hver uge har 30 minutters ekstra valgfri hjemmehjælp, som de kan bruge, når de har lyst. Klippekortet giver borgeren en halv times ekstra valgfri hjælp om ugen til fx socialt samvær eller praktisk hjælp. Borgeren har mulighed […]

I 2014 indførte København som den første kommune i landet et klippekort til ældre svækkede borgere, så de hver uge har 30 minutters ekstra valgfri hjemmehjælp, som de kan bruge, når de har lyst. Klippekortet giver borgeren en halv times ekstra valgfri hjælp om ugen til fx socialt samvær eller praktisk hjælp. Borgeren har mulighed for at opspare tid til op mod tre timers samlet hjælp.
Ordningen blev indført til byens borgere, som enten modtager omfattende støtte i hverdagen eller moderat støtte i hverdagen, og som har indkøbsordning eller tøjvaskeordning. I 2015 havde 1.474 borgere valgt at tage imod tilbuddet.
Klippekortsordningen blev udvidet i august 2015 til også at dække byens plejehjemsbeboere, og i 2016 vil flere hjemmeboende ældre få adgang til ordningen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top