Opsigtsvækkende el-biler på vejene
El-biler-fra-post.jpg

Gratis anvendelse. Fotograf Henrik Petit (foto 10.103) PostNord i Danmark udvidede sidst i januar 2016 sin el-flåde med 25 Nissan E-NV 200 og 32 Comarth. Dermed øges flåden af el-køretøjer med hele 83 pct. – altså næsten en fordobling. Billederne er fra Roskilde, hvor de fik 23 Nissan’er og 2 Comarther. Foto fra 20. januar 2016.

Disse opsigtsvækkende el-biler anvender PostNord Danmark i Bagsværd. Foto: Privat.
Den røde farve erstattet med blå, når PostNord Danmarks el-biler omdeler post i Brønshøj

PostNord Danmark har taget 10 nye og helt særlige el-biler i brug ved Gladsaxe Distributionscenter. En af disse el-biler skal omdele post til borgerne i Bagsværd, mens de øvrige ni skal gøre det i Lyngby, Herlev, Brønshøj og Nordvest. El-bilerne er af mærket Comarth og er i den grad meget synlige og opsigtsvækkende i gadebilledet, ikke mindst fordi deres udseende ligner en blanding mellem en golfbil og en Postmand Per-bil. De nye el-biler erstatter primært benzindrevne knallerter, og det er der to vigtige årsager til. For det første miljøhensyn ved at udskifte benzin-knallerter med el-biler, da der er en stor gevinst miljømæssigt, da CO2-udledningen reduceres. De nye el-biler er således et vigtigt bidrag i Post Danmarks ambitiøse målsætning om at sænke CO2-udledningen med 40 pct. i perioden fra 2009 til 2020. Endvidere er der de arbejdsmiljømæssige hensyn, fordi el-bilerne er højrestyrede kan PostNord Danmark sikre, at deres postbude ikke stiger ud midt i trafikken, men ind mod fortov eller rabat, når de omdeler post, hvilket er med til at øge sikkerheden. Desuden er de 4-hjulede Comarth mere sikre på vejene end benzinknallerterne, særligt i vintermånederne, og de giver også et løft til postbudenes arbejdsmiljø, fordi de er mere støjsvage end benzinknallerterne.

På landsplan kan Post Danmark mønstre en flåde på 125 el-biler og 1.800 el-cykler.

*  Hver el-bil giver en CO2-reduktion på i alt ca. 2,7 tons pr. år pr. udskiftet knallert

* De kan køre 45 km/t

* De har en rækkevidde på +70 km

*  De kan laste 300 kg post – mere end det dobbelte af vores 3-hjulede el-cykler og 5 gange så meget som en knallert

*  De er højrestyrede. Post Danmark har gode erfaringer med højrestyrede postbiler, som har kørt på de danske veje flere steder i landet siden 2013

* Der er sele – og man skal ikke have hjelm på

*  Den er egentlig en stor el-knallert, men i Danmark skal alle køretøjer med over 3 hjul indregistreres som en bil

*  De nye el-biler er blå – som en del af PostNord-koncernen bruger vi også den blå PostNord-farve i dele af vores brand

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top