Ny daginstitution Frederikssundsvej 257
luftfoto.jpg
Området som er omfattet af lokalplantillægget på Frederikssundsvej 257. Foto: KK foto
Så vidt jeg er orienteret er en lokalplan, som drejer sig om nedrivning af bevaringsværdig bygning fra 1917 og bygning af ny daginstitution for børn vedtaget her i begyndelsen af februar

Så vidt jeg er orienteret er en lokalplan, som drejer sig om nedrivning af bevaringsværdig bygning fra 1917 og bygning af ny daginstitution for børn vedtaget her i begyndelsen af februar..

Jeg undrer mig – for jeg ved, beboerne er bekymrede for den ekstra parkeringsbelastning i et i forvejen bil belastet område, og at flere vil kæmpe for de smukke træer på den omtalte grund, men hvorfor har ingen protesteret mod det planlagte byggeri. (Hvem er arkitekterne bag dette?) Sjældent har man da set noget så utilpasset til det omkringliggende – facaden tårner sig kold, klodset, nærmest fjendtligt tilknappet op med gabende “tomme” vindueshuller. Intet byder ungerne velkommen eller signalerer at her tilbringer børn den største del af deres dag. Og man nedriver altså en 3 etagers sjælden, virkelig smuk, og erklæret bevaringsværdig bygning fra 1917 til fordel for dette. Jeg kører ofte forbi dette skønne hus og har i flere år undret mig over at kommunen bare har ladet det forfalde.

Hvorfor kan man ikke have en institution i det originale hus? Ja det koster måske meget at renovere, men det holder så meget længere. Der er al mulig grund til at bevare huse fra forrige århundredeskifte, de er bygget af materialer, hvis kvalitet slet ikke findes i dag, i hvert fald ikke til priser, der kan betales. Desuden er indeklimaet i den slags huse langt sundere – også for børn

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top