Motion og samvær for ældre
motion-og-samvær.jpg
Foto: Pressefoto
Er du til banko eller billard? Strik eller styrketræning? Fest eller foredrag? Der er en overflod af tilbud og muligheder for seniorer i Brønshøj og Husum i det nye Aktivitetskatalog 2016, der netop nu er på gaden

Livet skal leves, uanset om du er 20 eller 80 år gammel. Og et af de steder, hvor byens aktive ældre lever livet, er på Aktivitetscenter Brønshøj, hvor både krolf- og petanquebanen bliver flittigt brugt. Og Aktivitetscenter Brønshøj er bare et af de mange centre, klubber og motionstilbud på i Brønshøj og Husum. Det hele er samlet i det nye Aktivitetskatalog 2016, som man nu kan finde på biblioteker og borgerservicecentre.

– God og værdig ældrepleje handler i høj grad om frihed til den enkelte. Byens ældre skal kunne leve stærkt hele livet og gøre de ting, der betyder noget for dem. Det giver vi dem blandt andet muligheden for med vores brede udbud af aktiviteter og tilbud rundt omkring i byen, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København.

At drikke kaffe er også en aktivitet

Aktivitetskatalogerne rummer mange aktive tilbud, men også mere rolige aktiviteter som bogklubber og kaffefællesskaber er at finde i katalogerne.

– Vi har stort fokus på ensomhed blandt vores ældre, og et af formålene med kommunens tilbud er netop at hjælpe borgerne til at finde fællesskaber og nogen at dele deres interesser med. Udover at vi skal tilbyde motion og bevægelse, så er det en lige så vigtig opgave at skabe rammerne for, at vores ældre har nogle steder, de kan mødes og drikke en kop kaffe sammen, siger Ninna Thomsen.

Vanløse/Brønshøj/Husumkataloget

For overskuelighedens skyld er katalogerne opdelt på områder. Der findes derfor et selvstændigt katalog for aktiviteter i Vanløse, Brønshøj og Husum. Men borgerne er meget velkomne til at benytte alle tilbuddene på tværs af byen.

Nogle af tilbuddene er gratis, andre har brugerbetaling. Nogle af tilbuddene kræver, at man er visiteret, andre er åbne for alle. En del af aktivitetscentrene har faciliteter for kørestole og personale ansat til pleje og omsorg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top