Min uge på Borgen
jakob-og-jesper.jpg
Jakob S. Kjær havde en begivenhedsrig uge på Christiansborg hos socialdemokraten Jeppe Bruus. Foto: Privat
Jakob S. Kjær fra Brønshøj var for nylig i erhvervspraktik på Christiansborg hos socialdemokraten Jeppe Bruus

Min uge på Borgen gik ikke så meget med at dykke ned i enkelte sager eller møder, men på at få helheden i den oplevelse omkring hvad dansk politik egentlig er.

Det går meget hurtigt i politik, og ud af den blå luft var kendetegnet for den uge, jeg var på Borgen, sagen med Eva Kjer og det Konservative Folkeparti. Det var det, som var på alles læber konstant i løbet af ugen.

En del af mine oplevelser gik i de små møder og de interne debatter i partiet, hvilket jeg synes har givet mig et nyt indblik i politik. Det er mere direkte, end jeg havde forestillet mig. Jeg ville gerne give nogle eksempler, men jeg ved faktisk ikke, om jeg må, så jeg lader være. Man skulle muligvis havde forberedt sig mere end mig, for jeg blev hurtigt overrumplet af kompleksiteten af den arbejdsplads, jeg var endt på i mit praktik ophold. For at sige det som det er, tog jeg ofte mig selv i at ingenting forstå. Og hvis du spørger mine lærere ude på skolen, er det meget sjældent, det sker. Det var nu ikke sagen med Eva Kjer, men et åbent samråd med beskæftigelses udvalget om hvordan situationen med de manglende sygedagpenge skulle tackles. Jeg kendte ikke sagen på forhånd, så for mig var det et meget tungt møde. Så et råd til næste gang man skal ind og overvære dansk politik på højeste plan; lav din research først.

Og for at sige det som det er, arbejder politikerne i vores folke-ting røven ud af bukserne, som mange er klar over. Men der er også en nogle enkelte stille perioder hvor der, undskyld sproget, ikke sker en skid. Der er bl.a. her, jeg har sat mig ned for at skri-ve denne artikel. Det var en kæmpe kontrast til den ellers utrolige travle hverdag. Dog skal det siges, at kun var mig der havde pause, mens politikerne lavede kontorarbejde.

Jeg syntes, det var svært ikke at blive fanget af den stemning, som gennemsyrer Christiansborg. Alle billederne, udsmykningerne langs gangene og myldren af mennesker giver en hel sær-lig fornemmelse af, hvor lille en brik man er, i det store politiske spil om vores land. Og alt i alt synes jeg det var en fornøjelse at kunne være en del politikernes dagligdag i en uge, hvor alting kunne ske.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top