Ildsjæl fra Brønshøj starter nyt webmagasin
Ditte-og-de-andre.jpg
Ditte Rosenquist sidder og brainstormer til Sustain Daily med Johanne Stenstrup og Emma Slebsager. Foto: Marie My
1. marts gik Sustain Daily i luften med Danmarks første webmagasin og blognetværk med et gennemført bæredygtigt fokus

Ditte Rosenquist, som bor i Brønshøj, er en af 3 ildsjæle fra københavnsområdet, der har taget initiativ til at starte et webmagasin og blognetværk, hvor 12 skribenter fremover guider læserne til, hvordan man kan leve mere grønt. Alle tre grundlæggere er blevet inspireret af de mange grønne tiltag, der bobler frem i byen som fx det nye fødevarefællesskab i Brønshøj. Derfor har de nu startet deres eget initiativ, hvor de samler det hele.

-Vi manglede et sted på nettet som kunne rumme det hele og meget mere. Men frem for at sidde og vente besluttede vi os for selv at skabe det. Hovedprioriteten var, at det skulle være overskueligt og lækkert at se på. Vi fortalte vores læsere om projektet i starten af januar, og har fået fantastisk opbakning på de sociale medier. Mere end 500 har skrevet sig op til vores nyhedsbrev, siger Ditte Rosenquist.

Blogmediet er vigtigt i den grønne omstilling

Bloggere får større og større indflydelse, fordi de inviterer folk ind i deres liv og fortæller ærligt om op- og nedture. Det er styrken bag Sustain Daily frem for de mere traditionelle medier. Samtidig samler platformen alle aspekter af bæredygtig livsstil, så man kun skal gå ét sted hen. Det vil være alt fra, hvilke genbrugsfund, man har fundet på loppemarkedet på Brønshøj torv til et interview med en popsangerinde, der lever vegetarisk.

-Blogs kan noget helt andet end de traditionelle medier, som efterlader læseren med et godt råd, men ingen støtte. Sustain Daily er netop den støtte. Vi følger op og skaber fællesskab. Blogs rammer på en helt unik måde, fordi det er almindelige mennesker bag skærmene, der viser deres liv og valg frem, siger Ditte Rosenquist.

Brønshøj bobler med spændende tiltag

Det er ikke tilfældigt, at Ditte er havnet i Brønshøj, for hun flyttede hertil for at bo tæt på byens natur, men stadigvæk i cykelafstand til indre by. Hun mener også, at bydelen byder på mange muligheder, der skriver sig ind i den bæredygtige dagsorden.

-Et spændende initiativ som jeg har planer om at snuse til, er det nye Brønshøj-Husum Fødevarefællesskab (BHFF), hvor man som medlem kan købe økologiske og lokale grøntsager uden emballage. Det kan ellers være svært at finde økologiske grøntsager i supermarkeder, der ikke er pakket ind i plast. Der sker også nogle spændende ting i EnergiCenter Voldparken, som har fået byhave og kører økologiske folkekøkkener, siger Ditte Rosenquist. Man kan følge Ditte Rosenquist og de andre bloggere på

www.sustaindaily.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top