Hvepsene i påskehopla
Brønshøj Boldklub fik fuldt udbytte af påskens to hjemmekampe Andreas Granskov sørgede for begge mål i kampen mod Fremad Amager. Foto: Christian Ove Carlsson.   Brønshøj Boldklub nærmer sig oprykningsstregen i fodboldens 2. division. Efter to sejre på hjemmebanen Tingbjerg Ground er de gul-sorte nu kun et enkelt point fra den oprykningsgivende tredjeplads. Påskemandag blev det til en særdeles vigtig sejr over divisionens førerhold […]

Andreas Granskov sørgede for begge mål i kampen mod Fremad Amager. Foto: Christian Ove Carlsson.

Andreas Granskov sørgede for begge mål i kampen mod Fremad Amager. Foto: Christian Ove Carlsson.

 

Brønshøj Boldklub nærmer sig oprykningsstregen i fodboldens 2. division. Efter to sejre på hjemmebanen Tingbjerg Ground er de gul-sorte nu kun et enkelt point fra den oprykningsgivende tredjeplads.

Påskemandag blev det til en særdeles vigtig sejr over divisionens førerhold Fremad Amager. Hvepsene vandt 2-1 i overværelse af 1.001 tilskuere. Sejrsmålet blev scoret i det næstsidste ordinære spilleminut af Andreas Granskov, hvorefter hovedparten af publikummerne kunne drage velfornøjede hjem.

Christian Haslund fra Brønshøj Boldklub noterer i sine fyldestgørende referater fra kampene, at hvepsene i både kampen mod Fremad Amager og Marienlyst (skærtorsdag) havde svært ved at tilspille sig chancer i de første 45 minutter. Det blev bedre efter pausen, særligt i kampen mod fynboerne.

I københavneropgøret sørgede Andreas Granskov også for den første scoring, da Fremad Amagers målmand Kim Drejs, som tidligere har stået i Brønshøj, tabte en ufarlig bold før fødderne af Granskov i det 16. minut.

Amagerkanerne havde noget held til at sætte sig på hjemmeholdet i starten af 2. halvleg. I det 50. minut udlignede Nicolas Mortensen. Fremad havde tre gode store muligheder – to gange var Kasper Vilfort i Brønshøj-målet passeret, hvor først Lars Emil Juel Andersen og senere Kenneth Sørensen agerede redningsmand, og et mellemliggende forsøg tog Vilfort sig selv af.

Generelt viste påskens kampe, at hvepsene har fået brodden tilbage. Det sås især i kampen skærtorsdag mod Marienlyst. Før kampen havde man haft en festlig indvielse af de ny faciliteter med ny Hvepsebar, Hvepsebod og dametoiletter. Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen klippede det gulsorte bånd over, og så var de 302 tilskuere klar til kamp.

Anfører Casper Henningsen åbnede scoringen i det 27. minut, men Esben Petersen udlignede ti minutter senere, da Brønshøjs offside-fælde kiksede, og efter en times bragte han fynboerne foran efter klumpspil.

Hvis der var bange anelser blandt Brønshøj-tilhængerne på lægterne, så nåede de ikke at have dem længe. Fire minutter efter Marienlyst-scoringen udlignede Andreas Granskov, da han bankede til Henningsens flotte oplæg.

Brønshøj-spillerne kløede på med et godt udbytte. Casper Henningsen slap fri og kunne lobbe bolden i mål med 14 minutter tilbage af den ordinære spilletid. Fynboernes anfører Benjamin Hansen blev udvist for sit andet gule kort efter en nødbremse. Overtalsspillet udnyttede Brønshøj i det 84. minut ved en standardsituation, hvor Jamil Fearrington havde sidste fod på bolden.

Sejrene giver god selvtillid før lørdagens udebanekamp mod Nykøbing FC. Efter to sejre tabte falstringerne påskemandag med 0-3 til AB i Gladsaxe. Samme cifre besejrede hvepsene Nykøbing FC med i en træningskamp før sæsonstart, men i weekenden er det alvor. Hvepsene vil med en sejr for alvor holde liv i forhåbningerne om oprykning til den næstbedste fodboldliga herhjemme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top